Перший національний до кінця року планує почати трансляції в HD

28 Квітня 2011
14816
28 Квітня 2011
16:06

Перший національний до кінця року планує почати трансляції в HD

14816
Перший національний до кінця року планує почати трансляції в HD

Перший національний планує розпочати трансляції у стандарті високої чіткості (HD) вже до кінця 2011 року. Про це повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф під час прес-конференції 27 квітня.

 

У коментарі ТК він уточнив, що цього року йдеться про частковий перехід на HD: «До кінця року плануємо перейти на HD формат частково - лише для міжнародних спортивних трансляцій: хокей, футбол, перегони, фігурне катання, а вже в наступному, 2012 році, повністю».

 

На підставі якої ліцензії впроваджуватиметься HD, поки що вирішується.

 

Пан Бенкендорф повідомив, що НТКУ очікує через два місяці надходження коштів на повне технічне переоснащення, закладених у державному бюджеті: «На жаль, за останніх шість років технічне переоснащення не проводилося - виділялася якась смішна сума - ніби обіцяли, та капітальні вкладення весь час знімалися. От і виходить, що на каналі є живий музей, що стоїть не за склом, а працюють люди на старому обладнанні, строк експлуатації якого перевищено більш ніж втричі. Транслюючи певні матчі, ми змушені орендувати обладнання. Сподіваюся, що через два місяці гроші почнуть надходити на Перший національний».

 

Валентина Макогонова, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14816
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
4702 дн. тому
Супер!!! (Помимо Первого, до конца 2011 года на HD перейдёт и канал медиа-группы "Украина" (Один из ихних каналов известный, как "ТРК УКРАИНА"). Этот год действительно революционный для Украинского телевидения!!! RE: Уже Штаты в конце года обгоннят по качеству картинки.. Штаты вряд ли, но Европу обгонят точно (В Украине будет DVB-T2, а практически во всей Европе, просто "DVB-T".
ну и?....
4750 дн. тому
так давно это нужно было сделать,при том,что кабель если далеко не у всех в стране.Хорошо что сейчас начали этот процесс.
..
4750 дн. тому
Точно. Запишут сначала все заезды Формулы-1, и покажут 31 декабря в HD. А когда включится Єра - вернутся назад на SD, чтобы Деркачу было стыдно. Бенкендорфер - первый на Первом!!!
нерпа
4750 дн. тому
это реально круто,а то часто бывает во время грозы изображение подрагивает
yion
4750 дн. тому
еще одна победа Первого на пути к первому месту.Уже Штаты в конце года обгоннят по качеству картинки..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду