«Інтер HD» припинив тестове мовлення

11 Січня 2011
24804
11 Січня 2011
14:55

«Інтер HD» припинив тестове мовлення

24804
«Інтер HD» припинив тестове мовлення

З 10 січня «Інтер» припинив мовлення у форматі HD на супутнику Amos 3 (4° W). Цю інформацію Telesatnews ТК підтвердив заступник голови правління телеканалу «Інтер» Сергій Амелічев.

 

«Формат HD був тестовим від самого початку. Ми й так термін тесту збільшили на 2 тижні  у порівнянні з тим, що було заплановано раніше. Поки що ми закінчили тести. Думаю, через якийсь час включимось у звичайному режимі, але про це повідомимо додатково», - зазначив пан Амелічев.

 

За його словами, перед тим, як перейти на повноцінне мовлення у високій чіткості, каналу потрібно буде отримати додаткову ліцензію. Також за  результатами тестового мовлення буде вирішено, чи запускатимуть у цьому форматі інші канали групи.

 

«Ми аналізуватимемо ефект, а також те, скільки людей бажають дивитись  канал у цьому форматі. Ми бачимо, що люди вже у цьому зацікавлені, і спалахи продажів засобів для прийому HD, принаймні  у «Волі-Кабель», очевидні з огляду на відгуки, які надходять безпосередньо від користувачів», - сказав він.

 

 За його словами, «Інтеру» мовлення у HD обійшлося у «0 гривень 0 копійок»: «Наші партнери пішли нам назустріч. І ми безкоштовно власними силами піднімали сигнал на супутник, домовившись про це із власниками супутника».

 

Як вже повідомляла ТК, трансляція каналу «Інтер HD» розпочалась  1 грудня 2010 року.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24804
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
випадковий
4857 дн. тому
Гроші! Воля любить гроші, а хто ж їх не любить. Яке HD, спочатку треба робити якісний продукт.
Ярослав
4857 дн. тому
Интер голименький канал
Смешной HD
4857 дн. тому
При этом собственно в HD они давали только 2 сериала. Остальной продукт растягивался по горизонтали из формата 4:3 в 16:9, искажая пропорции кадра. Выглядело это нелепо и непрофессионально. Преждем чем тянуться до HD, нужно хотя бы по примеру европейских каналов освоить технологию вещания 16:9 в стандартном разрешении так, чтобы при цифровом приеме пропорции кадра не нарушались вне зависимости от того, каким был исходный продукт - 4:3 или 16:9. При правильно организованной выдаче тюнер автоматически определяет формат и кадрирует изображение на экране соответствующим образом.
Хаачу в Мааскву
4858 дн. тому
А якого ж йуха його "Воля" до трансляції включила (ще й хвалилась пекельним прогресом), якщо він був тестовим?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду