detector.media
28.04.2011 16:06
Перший національний до кінця року планує почати трансляції в HD

Перший національний планує розпочати трансляції у стандарті високої чіткості (HD) вже до кінця 2011 року. Про це повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф під час прес-конференції 27 квітня.

 

У коментарі ТК він уточнив, що цього року йдеться про частковий перехід на HD: «До кінця року плануємо перейти на HD формат частково - лише для міжнародних спортивних трансляцій: хокей, футбол, перегони, фігурне катання, а вже в наступному, 2012 році, повністю».

 

На підставі якої ліцензії впроваджуватиметься HD, поки що вирішується.

 

Пан Бенкендорф повідомив, що НТКУ очікує через два місяці надходження коштів на повне технічне переоснащення, закладених у державному бюджеті: «На жаль, за останніх шість років технічне переоснащення не проводилося - виділялася якась смішна сума - ніби обіцяли, та капітальні вкладення весь час знімалися. От і виходить, що на каналі є живий музей, що стоїть не за склом, а працюють люди на старому обладнанні, строк експлуатації якого перевищено більш ніж втричі. Транслюючи певні матчі, ми змушені орендувати обладнання. Сподіваюся, що через два місяці гроші почнуть надходити на Перший національний».

 

Валентина Макогонова, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY