Нацрада оголосила два попередження «Тріолану» і призначила перевірку «Волі»

2 Березня 2011
19110
2 Березня 2011
15:45

Нацрада оголосила два попередження «Тріолану» і призначила перевірку «Волі»

19110
Нацрада оголосила два попередження «Тріолану» і призначила перевірку «Волі»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила два попередження ТОВ «Берізка-телесистема» (надає послуги кабельного телебачення під брендом «Тріолан»). Такі рішення регулятор прийняв 2 березня за результатами позапланових перевірок діяльності компанії за двома ліцензіями - у Харкові і Сімферополі.

 

Перевірки зафіксували, що в Сімферополі ресурс збільшено з 65 до 85 каналів, у Харкові - зі 124 до 179 каналів. Компанія не ретранслює 16 передбачених ліцензією каналів, у тому числі у Сімферополі не ретранслює два канали з універсальної програмної послуги. Натомість без дозволу Нацради провайдер ретранслює близько 40 програм, у тому числі й неадаптовані телеканали. При цьому в компанії відсутні угоди на деякі програми.

 

Представник компанії на засіданні пояснила порушення халатними діями попереднього керівництва і пообіцяла найближчим часом усе виправити.

 

Члени Нацради нагадали, що «Берізка-телесистема» вже має одне попередження. І якщо наступна перевірка знову зафіксує порушення, то регулятор позиватиметься до суду про анулювання ліцензії.

 

Водночас Національна рада зняла з розгляду питання про призначення ще однієї позапланової перевірки «Берізки-телесистеми» за зверненням громадянина Костянтина Грицака - директора асоціації «Телекомунікаційна палата України», засновником якої є конкурент «Тріолана» «Воля». Члени регуляторного органу пояснили, що вже перевірили компанію не предмет тих порушень, щодо яких скаржився пан Грицак.

 

Також на засіданні 2 березня Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ «Воля-кабель» - на предмет дотримання ч. 2 ст. 42 закону «Про телебачення і радіомовлення», а саме наявності неадаптованих каналів. Попередня перевірка зафіксувала це порушення, але Нацрада взяла його до відома, не виносячи санкцій.

 

Як писала ТК, на засіданні 23 лютого супутниковому провайдеру «Viasat Україна» оголосили попередження за неадаптовані еротичні канали. Тоді генеральний директор компанії Оксана Ферчук звертала увагу на те, що раніше в регулятора був інший підхід до «Волі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19110
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юзик
4803 дн. тому
Скорее всего просто Нацсовет решил показать бурную деятельность - Виасат, Триолан и Воля всего за 2 недели.
Зенек
4804 дн. тому
Хозяевам Воли уже надо понять, что давно пора сваливать..., а то сначала Нацрада, потом Васильев...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду