У І кварталі 2011 року зовнішня реклама приросла більше, ніж радійна та друкована

27 Квітня 2011
11070
27 Квітня 2011
13:46

У І кварталі 2011 року зовнішня реклама приросла більше, ніж радійна та друкована

11070
Реклама в пресі додала 10%, реклама на радіо - 15%
У І кварталі 2011 року зовнішня реклама приросла більше, ніж радійна та друкована

У першому кварталі поточного року найбільший приріст обсягів реклами в Україні зафіксовано в аутдорі. У прайсових цінах у порівняні з аналогічним періодом минулого року зовнішня реклама зросла на 18%.

 

Обсяги реклами на радіо збільшилися на 15%, у пресі - на 10% (у грошовому вимірі і також за прайсовими цінами; збільшення обсягів у сторінках у пресі не спостерігається).

 

Такі дані отримала компанія «Комунікаційний альянс» за результатами свого власного моніторингу.  

 

На ринку преси лідерство за рекламними зборами вже кілька років поспіль зберігає видавництво «Бурда Україна». Результат першого кварталу - майже 60 млн грн за прайсовими цінами. Другу позицію посів «Український медіахолдинг», третю - «Едіпрес Україна».

 

Серед друкованих видань перший щабель за рівнем рекламних надходжень залишився за Cosmopolitan. Журнал «Лиза», що за результатами 2010 року посів другу сходинку, тепер опустився на четверту позицію, пропустивши вперед Elle з конкуруючого видавничого дому та «Отдохни». Загалом у першій десятці помітних змін немає: дев'ять видань - гендерний глянець (лише один з них - чоловічий), одне - класифайд «Автобазар».

 

З урахуванням регіональних і тематичних спецвипусків, що виходять під брендом основного видання (див. ілюстрацію), склад топу змінюється: до першої десятки потрапляють ділова газета «Коммерсанть» з додатками та телегайд «Теленеделя».

 

Відповідним чином виглядає і перелік найбільших рекламодавців преси: миючі засоби, косметика та парфумерія, автомобілі та ювелірні вироби тощо.

 

 

 

 

На ринку радіо трійка лідерів рекламних зборів також незмінна: «Хіт ФМ», «Авторадіо» та «Русское радио». У списку рекламодавців переважають місцеві та російські компанії - мережі магазинів, виробники алкоголю, делікатесів. Також доволі активними взимку були міжнародні фармацевти.

 

 

 

 

 

 

Зовнішні носії залишилися, певно, єдиним великим рекламним ринком, на якому все ще домінують мобільні оператори. «Київстар» та МТС посіли першу та другу сходинки в умовному ранкінгу рекламодавців, а life:) майже наздогнав їх на четвертій.

 

Можна припустити, що мобільні оператори перерозподілили рекламні бюджети на рокисть зовнішньої реклами з телебачення. Нагадаємо, як повідомляла «Детектор медіа», у першому кварталі активність операторів на ТБ зменшилася дуже сильно - на 50% (найбільше серед усіх рекламних категорій). Загалом же обсяг реклами на телебаченні у грошовому вимірі збільшився на 5%.

 

 

 

Моніторинг преси здійснюється на базі 250 видань.

Моніторинг радіо - на базі 15 станцій.

Моніторинг аутдору - на базі площин у 28 містах України.

 

Методологія:

радіо - система R-events розробки AGB Nielsen Media Research;

преса - власна. Сканування видань та їх моніторинг в електронному вигляді. Розпізнання реклами здійснює людина; 

аутдор - власний польовий відділ. Дві інспекції фотографування площин протягом місяця. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11070
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
BVI_K
4751 дн. тому
К сожалению не указан автор статьи. А так хотелось бы узнать, кто автор термина "гендерный глянец"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду