Помер Михайло Козаков

23 Квітня 2011
14166
23 Квітня 2011
14:57

Помер Михайло Козаков

14166
Помер Михайло Козаков

Напередодні, 22 квітня, після тривалої хвороби помер відомий російський актор та режисер Михайло Козаков, повідомляє радіостанція «Эхо Москвы».

На 77 році житя актор перебував в одному з ізраїльських хоспісів. Раніше він пройшов курс лікування від раку легенів в місцевій клініці. Родичі актора хочуть поховати його у Москві.

 

Глибокі співчуття рідним і близьким актора висловили президент Росії Дмитро Медведєв, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, пише російський «Интерфакс»Спецпредставник президента РФ з міжнародного культурного співробітництва Михайло Швидкой висловив думку, що Михайла Козакова не зможе замінити ніхто. «Він увійшов в наше життя, по суті, в середині 50-х років, коли зіграв у фільмі "Вбивство на вулиці Данте"», - сказав Швидкой в ​​коментарях «Інтерфаксу», додавши, що потім Козаков грав Гамлета і безліч інших ролей. «Він був вічним Гамлетом Російської сцени. Він був людиною рефлексуючим, його всі любили, його відхід трагічний», - сказав Швидкой.

 

Керівник театру «Ленком» Марк Захаров висловив співчуття у зв'язку зі смертю відомого актора та режисера Михайла Козакова, назвавши його видатним творчою людиною. «Це втрата світлої людської душі. Я вважаю, що Мишко багато зробив і багато завершив, і багато зумів у своєму житті, прожив життя для артиста досить щасливу, звичайно, зі страшним трагічним фіналом», - сказав Захаров «Інтерфаксу». 

 

 

 

 

Михайло Козаков народився 14 жовтня 1934 року в Ленінграді, в родині письменника. Під час війни його разом з іншими ленінградськими дітьми евакуювали в Молотовську область (Пермський край-ІФ). У 1945 року вступив до Ленінградського хореографічного училища. Після закінчення школи у 1952 році розпочав навчання у школі-студії МХАТ. На останньому курсі занять дебютував в кіно, знявшись у ролі Шарля Тібо в політичній драмі «Вбивство на вулиці Данте». У 1956 році закінчив Школу-студію МХАТ. Потім влаштувався на роботу в Театр імені В. Маяковського, де пропрацював з 1956 по 1959 рік. Потім грав у театрі «Современник» до 1970 року, у МХАТ (1971-1972), у Театрі на Малій Бронній (1972-1981) і в Ленкомі з 1986 року.

 

Козаков зіграв понад 70 ролей у фільмах. Серед найвідоміших картин з його участю: «Людина-амфібія», «Звичайна історія», «Солом'яний капелюшок», «Безіменна зірка», «Покровські ворота», «Дурні вмирають по п'ятницях» та інші. Авторству Михайла Козакова алежать стрічки «Безіменна зірка», «Покровські ворота», «Візит дами».

 

У 1991 році Козаков переїхав до Ізраїлю. Протягом чотирьох років грав на івриті в Тель-Авівському камерному театрі; крім того, створив російську трупу (антрепризу), з якою підготував чотири вистави. У 1996 році артист повернувся до Росії і організував власну трупу під назвою «Російська антреприза Михайла Козакова».

 

До 2010 року М. Козаков виступав з моновиставами, зокрема записав компакт-диски з віршованими творами Йосипа Бродського і Анни Ахматової.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - liveinternet.ru 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14166
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виталий
4773 дн. тому
Грустно, когда сообщение о смерти великого актера висит без единого доброго слова. Таков контингент ТК: самые честные журналисты, самые образованные политики, вышиванки, "стоп-цензура", прадавня украинська культура, Дуся со своими интеллектуалами... А тут какой-то Козаков умер... Цэ ж нэ наше! .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду