Уряд затвердив методику розрахунків ліцензійного збору

13 Квітня 2011
13915
13 Квітня 2011
15:19

Уряд затвердив методику розрахунків ліцензійного збору

13915
Уряд затвердив методику розрахунків ліцензійного збору

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 13 квітня розглянув і затвердив своєю постановою Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору, розроблену 2010 року Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це під час брифінгу повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

На засіданні уряду доповідали Володимир Манжосов і голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк.

 

Також в уряді 13 квітня мають розглянути програму «Українська книга» на 2011 рік і питання створення української версії Euronews.

 

Як відомо, без методики Нацрада не може нараховувати мовникам і провайдерам ліцензійний збір, а отже не може видавати ліцензії. Утім, регуляторний орган продовжує ліцензування, записуючи у свої рішення пункт про нарахування збору після затвердження методики.

 

Як повідомляла ТК, 12 січня президент Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до статті 31 закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо методики нарахування розміру ліцензійного збору, ухвалений Верховною Радою 21 грудня. Відповідно до закону методику має затверджувати Кабінет Міністрів. Проект методики для Кабміну розробила Національна рада і передала його 8 грудня 2010 року на погодження до Держкомтелерадіо.

 

У Нацраді наводили приклади нових розмірів ліцензійного збору. Для ефірного радіомовлення з використанням 17 передавачів ліцензійний збір становив близько 490 тис. грн.

 

Для супутникового мовлення - 92 тис. грн.

 

Для ефірного місцевого телемовника в місті Чернігові - 46 тис. грн.

 

Для кабельного мовлення такого каналу, як К2, - 74 тис. грн, для кабельного телеканалу на території міста Нововолинська - 5 тис. грн, на території міста Обухова - 2,5 тис. грн.

 

Однак у процесі погодження різними зацікавленими органами проект Нацради міг зазнати змін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13915
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду