Нацрада продовжує ліцензування, але нараховуватиме збір після затвердження методики у Кабміні

19 Січня 2011
13940
19 Січня 2011
16:24

Нацрада продовжує ліцензування, але нараховуватиме збір після затвердження методики у Кабміні

13940
Нацрада продовжує ліцензування, але нараховуватиме збір після затвердження методики у Кабміні

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжує ліцензування телерадіоорганізацій і провайдерів, але зможе нараховувати ліцензійний збір тільки після затвердження відповідної методики в Кабінеті Міністрів. Таку позицію регуляторний орган оголосив на засіданні і брифінгу 19 січня.

 

Відтак, наразі в рішеннях про видачу, переоформлення або продовження ліцензій записують пункт про нарахування збору після затвердження методики. Або ж розгляд питань про ліцензування переносять за згодою компаній на пізніший час. Як відомо, саму ліцензію (документ) ліцензіатами видають лише після сплати збору.

 

«Закон («Про внесення змін до статті 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» - ТК) набрав чинності (13 січня 2011 року - ТК), але методика нарахування ліцензійного збору має бути затверджена урядом. Зараз ми щільно працюємо з Кабінетом Міністрів, з міністерствами з приводу того, щоб методика була прийнята найближчим часом, і ми змогли б повністю діяти в законодавчому полі», - сказав на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Як повідомляла ТК, 12 січня президент Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до статті 31 закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо методики нарахування розміру ліцензійного збору, ухвалений Верховною Радою 21 грудня. Проект методики для Кабміну розробила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Минулого року Нацрада відмовляла провайдерам у переоформленні ліцензій у зв'язку зі збільшенням ресурсу і розширенням території, тому що «ці показники суттєво впливають на суму ліцензійного збору, а тому ми рекомендуємо або подавати заяву на отримання нової ліцензії, або чекати правового врегулювання 31-ї статті закону про телебачення і радіомовлення», пояснювала перший заступник голови Нацради Лариса Мудрак. Тим часом експерти зазначали, що такі відмови є неправомірними.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду