Головред «Ратуші» подав до суду на мера Львова через публікацію в «Корреспонденте»

7 Квітня 2011
16769
7 Квітня 2011
15:19

Головред «Ратуші» подав до суду на мера Львова через публікацію в «Корреспонденте»

16769
Головред «Ратуші» подав до суду на мера Львова через публікацію в «Корреспонденте»

Головний редактор львівського муніципального видання «Ратуша» Микола Савельєв подав до суду на мера Львова Андрія Садового за «неправдивий коментар», даний журналісту виданню «Корреспондент» Ірині Соломко. Сам «Кореспондент» проходить у справі як співвідповідач. Про це у своєму блозі повідомила Ірина Соломко.  

 

Коментар містився у матеріалі «Корреспондент: средства массовой агитации» про регіональні комунальні ЗМІ, які фінансуються з держбюджету. Стаття була опублікована в №33 журналу «Корреспондент» від 3 вересня 2010 року.

 

«Як мені пояснив наш юрист, - говорить Ірина Соломко, - Савельєв подав в суд на Садового за те, що той у коментарі нам сказав нібито газету "Ратушу" ніхто не купує, а на неї з держбюджету витрачається 600 тисяч гривень. Савельєв вважає, що це неправда, що це зачіпає честь їхньої газети».

 

Ірина Соломко висловила своє обурення з приводу позову пана Савельєва, адже вважає, що у своєму матеріалі дотрималася усіх стандартів журналістики: «Роботу свою я виконала на совість і будь-яких претензій з боку обох учасників конфлікту не очікувала», - говорить журналістка.

 

Як повідомив Микола Савельєв у коментарі «Детектор медіа», до журналіста «Кореспондента» він не має ніяких претензій. «Ми подали до суду тільки на Садового, а кореспондент проходить як третя сторона. Власне, до "Корреспондента" ми не маємо жодних претензій. Журналіст просто взяв інтерв'ю в Садового, і ми вважаємо, що в цьому інтерв'ю Садовий допустив некоректну інформацію, м'яко кажучи, а якщо прямо кажучи, то просто оббрехав газету "Ратуша". І ми хочемо, щоб Садовий на сторінках цього ж видання, згідно із Законом про інформацію, цим же ж шрифтом спростував цю інформацію... Мене дещо здивувала солідарна позиція журналу «Кореспондент» і Андрія Івановича Садового», - говорить редактор «Ратуші».

 

Наступне засідання по справі має відбутися 8 квітня у Львові.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16769
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sanya
4754 дн. тому
Я бачу ірина Соломко просто не розуміється на нормах права і в ній вирує звичайна образа. Якщо спокійно розібратися в ситуації, то випливає, що львівське ЗМІ просто не могло подати в суд на мера Львова, не залучивши журнал Кореспондент в якості третьої сторни. Так каже Закон. Бо інакше мер просто не матиме де спростувати поширену ним інформацію чи дезінформацію. Олександр Іванов, адвокат
Газетний
4757 дн. тому
Ромко, при чому тут "нащадок упа"? Що, галюники? Чи не виспався після бодуна? Не похмелився?. Не терплю Садового, але Савельєв то ще той тип... Не хочу некоректно висловлюватися
ромко
4758 дн. тому
славетний нащадок упа))) окопався і послідовно веде партизанську війну))) якби це був не замовний злив мера, можна було б навіть пустити сльозу. а так - сміх крізь сльози.
satyr
4758 дн. тому
Микола ніяк не угомониться...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду