detector.media
07.04.2011 15:19
Головред «Ратуші» подав до суду на мера Львова через публікацію в «Корреспонденте»

Головний редактор львівського муніципального видання «Ратуша» Микола Савельєв подав до суду на мера Львова Андрія Садового за «неправдивий коментар», даний журналісту виданню «Корреспондент» Ірині Соломко. Сам «Кореспондент» проходить у справі як співвідповідач. Про це у своєму блозі повідомила Ірина Соломко.  

 

Коментар містився у матеріалі «Корреспондент: средства массовой агитации» про регіональні комунальні ЗМІ, які фінансуються з держбюджету. Стаття була опублікована в №33 журналу «Корреспондент» від 3 вересня 2010 року.

 

«Як мені пояснив наш юрист, - говорить Ірина Соломко, - Савельєв подав в суд на Садового за те, що той у коментарі нам сказав нібито газету "Ратушу" ніхто не купує, а на неї з держбюджету витрачається 600 тисяч гривень. Савельєв вважає, що це неправда, що це зачіпає честь їхньої газети».

 

Ірина Соломко висловила своє обурення з приводу позову пана Савельєва, адже вважає, що у своєму матеріалі дотрималася усіх стандартів журналістики: «Роботу свою я виконала на совість і будь-яких претензій з боку обох учасників конфлікту не очікувала», - говорить журналістка.

 

Як повідомив Микола Савельєв у коментарі «Детектор медіа», до журналіста «Кореспондента» він не має ніяких претензій. «Ми подали до суду тільки на Садового, а кореспондент проходить як третя сторона. Власне, до "Корреспондента" ми не маємо жодних претензій. Журналіст просто взяв інтерв'ю в Садового, і ми вважаємо, що в цьому інтерв'ю Садовий допустив некоректну інформацію, м'яко кажучи, а якщо прямо кажучи, то просто оббрехав газету "Ратуша". І ми хочемо, щоб Садовий на сторінках цього ж видання, згідно із Законом про інформацію, цим же ж шрифтом спростував цю інформацію... Мене дещо здивувала солідарна позиція журналу «Кореспондент» і Андрія Івановича Садового», - говорить редактор «Ратуші».

 

Наступне засідання по справі має відбутися 8 квітня у Львові.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY