Працівники газети «Ратуша» захопили залу суду і протестують проти рішення на користь мера Львова

14 Березня 2012
10890
14 Березня 2012
16:11

Працівники газети «Ратуша» захопили залу суду і протестують проти рішення на користь мера Львова

10890
Працівники газети «Ратуша» захопили залу суду і протестують проти рішення на користь мера Львова

Сьогодні, 14 березня, працівники газети Львівської міської ради «Ратуша» захопили залу судових засідань, протестуючи проти «свавілля у Львівському апеляційному суді». Про це повідомила редакція «Ратуші».

 

Як інформує ZIK, вони протестують проти закриття провадження у справі за позовом газети до міського голови Львова Андрія Садового про захист ділової репутації.

 

Головний редактор «Ратуші» Микола Савельєв уточнив «Детектор медіа», що сьогодні, 14 березня, Львівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Андрія Садового та закрив провадження у справі за позовом газети до мера про захист ділової репутації.

 

Нагадаємо, у вересні 2010 року в інтерв'ю журналу «Корреспондент» в статті «Средства массовой агитации» Андрій Садовий оприлюднив, на думку трудового колективу видання, неправдиві твердження про те, що газета «Ратуша» відмовляється друкувати офіційні документи Львівської міської ради і виконкому, а також про те, що «цю газету ніхто не читає». Видання подало до суду з вимогою спростування і виграло справу в першій інстанції. Однак міський голова рішення суду оскаржив.

 

За словами пана Савельєва, газета вже тричі вигравала суди першої інстанції проти Андрія Садового, але рішення щоразу переглядаються в апеляційній інстанції. Приміром, раніше апеляційний суд вирішив, що справу про захист ділової репутації, яка слухалася протягом трьох років, мав розглядати господарський суд.

 

«Ми вважаємо, що на сьогодні так встановлені домовленості між владою і судом, що виграти справу про захист честі і гідності неможливо. За такою схемою можуть чинити тиск на всіх», - каже Микола Савельєв.

 

Відтак, редакція вирішила не залишати зали суду, а висловити свій протест. Співробітники «Ратуші» перебувають у суді вже понад три години.

 

«Ми виставили кілька плакатів (на одному, наприклад, написано: "Судовий беспрєдєл - головний важіль тиску на ЗМІ") та роздаємо листівки, у яких описується перебіг справи. У залі суду зібрався практично весь трудовий колектив: нас було 16 чоловік, троє вже пішли готувати номер. За дверима зали стоїть судова міліція "Грифон", але вони нас не чіпають, адже ми себе культурно поводимо. У залі вже навіть пройшло одне засідання по іншій справі. Працівники суду двічі заходили і просили нас залишити приміщення, але ми відмовилися. Ми дочекаємося кінця судового робочого дня і підемо робити газету», - розповів пан Савельєв «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10890
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
4393 дн. тому
Поважаю їх вчинок. Одне з небагатьох видань, яке нині не кланяється місцевій владі і продажному міському голові! Львівянину: маю великий сумнів, що Ви відважитесь повторити свої слова п. Савельеву в очі. Саме через те, що подібні на Ваш відгуки пишуть нікчемні і боягузливі людию Перважно з прес-служби львівського міського голови.
Львів'янин
4397 дн. тому
Хворий на голову редактор і нікчемна ґазета. Мусять якось проявляти себе бо вже забули всі що таке існує
Львів'янин
4397 дн. тому
Хворий на голову редактор і нікчемна ґазета. Мусять якось проявляти себе бо вже забули всі що таке існує
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду