detector.media
31.03.2011 18:05
НРКУ і КДР ТРК конфліктують через відрізки мовлення в УР-2
Держкомтелерадіо хоче провести нараду з Нацрадою

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обговорить з Державним комітетом телебачення і радіомовлення ситуацію з відрізками мовлення Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) у мережі УР-2, де мовить «Промінь» (Національна радіокомпанія України). Про це було оголошено на засіданні Нацради 30 березня.

 

Обидві державні компанії просять Національну раду з питань телебачення і радіомовлення залишити цей відрізок їм і не бажають поступатися.

 

«Це суперечливе питання щодо відрізків мовлення КДР ТРК на мережі проводового мовлення УР-2 потребує вирішення. Щоб врегулювати цю ситуацію, ми рекомендуємо зацікавленим сторонам сісти за стіл переговорів, а саме взяти участь у спільній нараді з Нацрадою», - сказав на засіданні колегії Держкомтелерадіо 31 березня директор департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов.

 

Гендиректор КДР ТРК Олександр Савенко зауважив, що без мовлення на цій мережі КДР ТРК не можна буде вважати повноцінною телерадіокомпанією.

 

На думку ж гендиректора НРКУ Тараса Аврахова, найважче узгодити сітку мовлення, оскільки слухач звик до контенту «Променя» і може не зрозуміти контент іншої ТРК.

 

На думку пана Аврахова, проводове мовлення в УР-2 рано чи пізно «помре»,  якщо його не рятувати, і це лише питання часу. За останніми даними, кількість радіоточок в Україні становить 2,7 млн і продовжує скорочуватися (у 1991 році було 19 млн радіоточок).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY