Нацрада продовжила ліцензію НРКУ, вилучивши відрізки ОДТРК, і переоформила ліцензію «Гала»

2 Грудня 2009
23797
2 Грудня 2009
15:13

Нацрада продовжила ліцензію НРКУ, вилучивши відрізки ОДТРК, і переоформила ліцензію «Гала»

23797
Нацрада продовжила ліцензію НРКУ, вилучивши відрізки ОДТРК, і переоформила ліцензію «Гала»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 грудня продовжила строк дії ліцензії Національної радіокомпанії України, виданої 11 грудня 2002 року на мовлення на близько 200 частотах мереж УР-1, УР-2 й УР-3.

 

Фактично в цю ліцензію були вписані й обсяги мовлення обласних державних телерадіокомпаній. У зв'язку з необхідністю впорядкування мовлення, з ліцензії НРКУ були вилучені години, які де-факто підпадають під мовлення ОДТРК і вписані в ліцензії ОДТРК.

 

Обсяг мовлення НРКУ за подовженою ліцензією скоротився з 19 годин 24 хвилини на добу до 17 годин 23 хвилин на добу в будні та до 16 годин 48 хвилин на добу у вихідні. Також 25 частот НРКУ, відповідно до ліцензії, працюватимуть з меншою потужністю передавача.

 

Представники НРКУ, присутні на засіданні Нацради, погодилися зі змінами, вписаними в ліцензію, зазначивши, що вони узгоджені з ОДТРК у Державному комітеті телебачення та радіомовлення.

 

«У ліцензії відділене ефірне мовлення від проводового, розмежовано відрізки ОДТРК і впорядковано передавачі. Національна радіокомпанія увійшла в правове поле», - резюмував на брифінгу заступник голови Нацради Юрій Плаксюк.

 

Також на засіданні Нацрада на прохання Дніпропетровської ОДТРК анулювала її ліцензію на мовлення на частотах 0,873 МГц і 70,37 МГц у Дніпропетровську, видану 3 жовтня 2008 року. У своїй заяві компанія посилалася на фінансові труднощі. Вилучені частоти будуть виставлені на конкурс.

 

Крім цього, переоформлено ліцензію ЗАТ «Радіокомпанія "Гала"» у зв'язку зі змінами складу керівних і наглядових органів. Так зі складу керівників вибули програмні директори регіонального мовлення Богдан Фащенко й Андрій Гуменюк та фінансовий директор Олена Слободяник. А членом редакційної ради замість Оксани Галух став Валерій Большаков.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23797
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду