Шкляр: «Залишенця» може екранізувати тільки Гофман або Гібсон

28 Березня 2011
16095
28 Березня 2011
14:41

Шкляр: «Залишенця» може екранізувати тільки Гофман або Гібсон

16095
Шкляр: «Залишенця» може екранізувати тільки Гофман або Гібсон

Тільки два кінорежисери сучасності, на думку письменника Василя Шкляра, змогли б створити адекватну кіноверсію романові «Залишенець. Чорний Ворон» - Єжи Гофман і Мел Гібсон. Про це Василь Шкляр повідомив 28 березня на прес-конференції у Львові в рамках туру із презентацією роману та місією збору коштів на майбутню екранізацію, повідомляє ЗІК.

 

Загалом Василь Шкляр вважає, що стартовий кошторис майбутнього фільму сягне понад 20 мільйонів гривень. Роботу сценариста автор запланував для себе.

 

Свої бачення претендентів на виконання головних ролей Василь Шкляр не оприлюднює, зрештою відбиратиме їх і затверджуватиме режисер. А от щодо останнього, то тут уподобання романіста на боці поляка Єжи Гофмана та американця Мела Гібсона.

 

Гофман і Гібсон можуть створити блокбастер, який постане коштом всенародної підтримки, вважає Василь Шкляр. На його думку, це найкращий спосіб зібрати потрібну суму для створення кінострічки, він і сам зголосився перерахувати у фонд майбутнього фільму грошові винагороди своїх літературних премій.

 

До ініціативи Шкляра долучаються також патріотичні громадські організації, які сприяють письменникові в організації зустрічей із читачами, котрі готові виступати жертводавцями.

 

Загальний тираж книжки «Залишенець. Чорний Ворон» уже перевищив 600 тисяч примірників, відтак ведуться переговори про підтримку додаткового тиражування. Допомогу в додруковуванні роману про відчайдушні спроби отаманів Холодного Яру стримати більшовицьку окупацію України у 1920-х роках 20 століття задекларували надати й львівські громадські лідери.

 

Нагадаємо, 10 лютого комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка присудив премію з літератури письменнику Василю Шкляру за роман «Залишенець, або Чорний ворон». 4 березня Василь Шкляр відмовився від Шевченківської премії на знак протесту проти політики Дмитра Табачника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16095
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТІЛЬКИ ГІБСОН
4799 дн. тому
У ГІБСОНА ВЖЕ Є ДОСВІД СТРІЧОК подібного плану. Тільки Гібсон достатньо безбашенний, щоб відкинути політкорректність (з москалями і жидами у нього давні порахунки:) Гофман зробить ЗАРОЗУМІЛЕ МИЛО, ще й гострі кути позаглажує. У цьому він майстер - згадати, що він зробив з романом Сенкевича 9до того ж він ТОЙ...;)
Г.Б.
4799 дн. тому
Краще Гібсон. Великий поляк Гофман має малесеньку ваду: режисер єврей не зможе об"єктивно перенести на екран жидівство "Чорного ворона". Гібсон, навпаки. Вже був звинувачений голівудським кагалом в "антисемітизмі" за "Страсті Христові".
Kassel
4799 дн. тому
600 тисяч примірників? Бути такого не може!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду