detector.media
27.03.2011 17:37
Газета «Культура і життя» призупиняє вихід на невизначений термін

Газета Міністерства культури і туризму «Культура і життя» призупиняє свій вихід на невизначений термін. Цю інформацію ТК підтвердила головний редактор видання Віра Маковій.

 

За її словами, заступник міністра Вікторія Ліснича повідомила директора газетно-журнального видавництва Мінкульту (видавця «Культури і життя»), що газета більше не виходитиме. «Нам сказали, що немає фінансування і газета не буде виходити. На запитання, коли буде [виходити], відповіли, що, можливо, в травні. Але це ще не визначено», - розповіла пані Маковій.

 

Останній номер «Культури і життя» вийшов 17 березня, наступний мав вийти 31 березня. Однак, коли більша частина була готова, стало відомо, що він не піде в друк. «Номер не друкується, частину колективу відправили у відпустку за власний рахунок, звільнили ілюстратора, ще одна людина написала заяву за власним бажанням», - додала Віра Маковій.

 

Загалом над газетою працювали шестеро співробітників видавництва Мінкульту.

 

Також, за словами пані Маковій, колективу з лютого не платять зарплату і гонорари. Останньою виплатою був аванс за лютий.

 

Нагадаємо, що торік через фінансові проблеми газета «Культура і життя» виходила нерегулярно, а співробітникам видавництва Мінкульту затримували заробітну платню. У січні 2011 року оновлена «Культура і життя» відновила вихід раз на два тижні. Планувалося, що згодом вона стане щотижневою. З декількох видань Мінкульту «Культура і життя» залишилося єдиним, що виходило друком.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY