detector.media
17.03.2011 11:41
КНМП закликає зберегти світову службу Бі-бі-сі

Київська незалежна медіа-профспілка підтримує заклик Міжнародної федерації журналістів об`єднатися на захист світової служби Бі-бі-сі. Про це повідомляє прес-служба КНМП. Нагадаємо, деякі підрозділи служби, у тому числі український, планують скоротити.

 

Як зазначається у зверненні, протягом кількох десятиліть Бі-бі-сі доносила до громадян СРСР неупереджені новини  про світ. Особливо важливим чинником, на думку КНМП,  була інформація про події в Радянському Союзі, які замовчувалися комуністичною владою: «Діяльність Бі-бі-сі дозволяла громадянам країни за залізною завісою отримувати альтернативну від радянської пропаганди інформацію і формувати не зашорене уявлення про дійсність. У часи незалежності українська служба Бі-бі-сі стала хорошою школою для українських журналістів, зразком об'єктивності і неупередженості в нашій професії. Вона сприяла утвердженню демократичних цінностей серед українців».

 

Як стверджують в КНМП, українське суспільство опинилося у становищі, коли на журналістів здійснюється тиск, запроваджується цензура, ЗМІ контролюються владою, зменшується кількість незаангажованих засобів масової інформації: «За цих обставин, - каже голова Комітету Юрій Луканов, - позбавлятися вагомого чинника інформації дуже нерозважливо. Це може призвести до не передбачуваних наслідків. Існує нагальна необхідність, аби уряд Великої  Британії відмовився від таких намірів, виявив волю і зберіг світову службу Бі-бі-сі, в тому числі і українську службу  як важливий чинник становлення демократії в нашій країні».  

 

Як писала ТК, Всесвітня служба Бі-бі-сі (BBC World Service) має намір скоротити 650 працівників - понад чверть свого персоналу. Загалом до 2014 року бюджет Всесвітньої служби скоротиться на 16%. Причиною економії є рішення британського уряду зменшити видатки Міністерства закордонних справ на іномовлення. Чутки про те, що Українська служба Бі-бі-сі може потрапити під скорочення, циркулювали у медіапросторі вже досить давно, одначе, за останньою інформацією від джерел «Детектор медіа», рішення щодо її долі відклали до 2012 року.

 

Нагадаємо, у січні 2011 українська служба Бі-бі-сі закрила своє радіомовлення.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY