МВС: кореспондента «Сегодня» не виводили силоміць із зали суду

13 Березня 2011
12210
13 Березня 2011
11:19

МВС: кореспондента «Сегодня» не виводили силоміць із зали суду

12210
МВС: кореспондента «Сегодня» не виводили силоміць із зали суду

Співробітник підрозділу «Грифон» не застосував силу в залі Печерського суду Києва до кореспондента газети «Сегодня». Про це повідомляє департамент зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, пише «Українська правда».

 

В міліції повідомили, що за цим фактом була проведена службова перевірка, яка не виявила порушень в діях співробітників підрозділу.

 

«Один із громадян, присутніх на засіданні, дістав мобільний телефон й, неодноразово піднімаючись зі свого місця, почав фотографувати конвой і підсудного. При цьому даний громадянин намагався наблизитися до металевої огорожі, за якою знаходився підсудний», - розповіли в міліції.

 

«Старший конвою усно зробив громадянинові кілька зауважень, після чого той самостійно залишив зал судового засідання», - повідомляє МВС.

 

Слідом за цим чоловіком вийшов старший конвою, звернувся до громадянина, відрекомендувався і попросив засвідчити його особу.

 

«Чоловік показав паспорт громадянина України. При цьому жодних документів, які б засвідчили про його відношення до засобів масової інформації, він не наддав», - уточнили в прес-службі.

 

Працівник міліції повідомив чоловікові, що по даній кримінальній справі протокольною постановою суду, з посиланням на положення Конвенції про захист прав і основоположних свобод, заборонено фото- і відеозйомку в залі судового засідання.

 

«Після цього громадянин самостійно видалив відзняте на телефон та залишив приміщення суду. Жодних заходів фізичного впливу, тим паче спецзасобів, до даного громадянина не застосовувалося», - заявили в міліції.

 

«Будь-яких скарг на дії працівників міліції він не висловлював, що у подальшому підтвердив в телефонній розмові», - повідомляє прес-служба МВС.

 

Нагадаємо, інцидент стався з кореспондентом «Сегодня» Сергієм Гальченком у залі Печерського суду під час слухання справи щодо організаторів афери «Еліта-центр».

 

Тоді в столичному ГУ МВС пояснили, що Сергія Гальченка вивів із судової зали не спецпідрозділ судової міліції «Грифон», а співробітники конвойного полку міліції, через те, що журналіст знімав без дозволу суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду