МВС: Кореспондент «Сегодня» фотографував без дозволу суду

4 Березня 2011
12497
4 Березня 2011
13:46

МВС: Кореспондент «Сегодня» фотографував без дозволу суду

12497
МВС: Кореспондент «Сегодня» фотографував без дозволу суду

Кореспондента газети «Сегодня» Сергія Гальченка вивів з судової зали не спецпідрозділ судової міліції «Грифон», а співробітники конвойного полку міліції. Зробили вони це через зйомку без дозволу суду, стверджує керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук. Про це він повідомив у коментарі ТК.

 

За його словами, інцидент стався ще до початку судового засідання по справі щодо організаторів афери «Еліта-центр».

 

«До судової зали завели обвинувачено і зайшли представники потерпілих. Разом з потерпілими зайшов і цей журналіст. Ще до того, як зайшли судді, він почав робити фото арештанта та конвою на мобільний телефон. У Печерському судді, як і  у будь-якому іншому, є документ, підписаний суддею, який забороняє робити зйомку без дозволу суду. Йому зробили зауваження, на яке він не відреагував. За попередньою інформацією, його вивели, не застосовуючи  силу», - сказав він.

 

Пан Поліщук запевнив, що «викручування рук та нагинання голови до підлоги» не було, а паспорт журналісту повернули після того, як зробили ксерокопію.

 

За його словами, Сергій Гальченко не назвався журналістом і не пред'явив відповідних документів: «Тому взагалі не було зрозуміло, чому він здійснював зйомку». У зв'язку з порушенням дисципліни суддя заборонила впускати журналіста надалі до зали суду.

 

Остаточні результати службового розслідування МВС будуть оголошені після його завершення.

 

Нагадаємо, газета «Сегодня» заявила, що 3 березня співробітник спецпідрозділу судової міліції «Грифон» силоміць вивів кореспондента газети «Сегодня» Сергія Гальченка з залу Печерського суду під час слухання справи щодо організаторів афери «Еліта-центр». У матеріалі видання говориться, що співробітник «Грифона» «силоміць скрутив за спину руки, нагнув голову до підлоги і вивів кореспондента з зали».

 

Також «Сегодня» стверджує, що суддя ніяких попереджень щодо заборони зйомки не робив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12497
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду