detector.media
13.03.2011 11:19
МВС: кореспондента «Сегодня» не виводили силоміць із зали суду

Співробітник підрозділу «Грифон» не застосував силу в залі Печерського суду Києва до кореспондента газети «Сегодня». Про це повідомляє департамент зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України, пише «Українська правда».

 

В міліції повідомили, що за цим фактом була проведена службова перевірка, яка не виявила порушень в діях співробітників підрозділу.

 

«Один із громадян, присутніх на засіданні, дістав мобільний телефон й, неодноразово піднімаючись зі свого місця, почав фотографувати конвой і підсудного. При цьому даний громадянин намагався наблизитися до металевої огорожі, за якою знаходився підсудний», - розповіли в міліції.

 

«Старший конвою усно зробив громадянинові кілька зауважень, після чого той самостійно залишив зал судового засідання», - повідомляє МВС.

 

Слідом за цим чоловіком вийшов старший конвою, звернувся до громадянина, відрекомендувався і попросив засвідчити його особу.

 

«Чоловік показав паспорт громадянина України. При цьому жодних документів, які б засвідчили про його відношення до засобів масової інформації, він не наддав», - уточнили в прес-службі.

 

Працівник міліції повідомив чоловікові, що по даній кримінальній справі протокольною постановою суду, з посиланням на положення Конвенції про захист прав і основоположних свобод, заборонено фото- і відеозйомку в залі судового засідання.

 

«Після цього громадянин самостійно видалив відзняте на телефон та залишив приміщення суду. Жодних заходів фізичного впливу, тим паче спецзасобів, до даного громадянина не застосовувалося», - заявили в міліції.

 

«Будь-яких скарг на дії працівників міліції він не висловлював, що у подальшому підтвердив в телефонній розмові», - повідомляє прес-служба МВС.

 

Нагадаємо, інцидент стався з кореспондентом «Сегодня» Сергієм Гальченком у залі Печерського суду під час слухання справи щодо організаторів афери «Еліта-центр».

 

Тоді в столичному ГУ МВС пояснили, що Сергія Гальченка вивів із судової зали не спецпідрозділ судової міліції «Грифон», а співробітники конвойного полку міліції, через те, що журналіст знімав без дозволу суду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY