До кореспондента «Сегодня» застосував силу співробітник «Грифона»

4 Березня 2011
15035
4 Березня 2011
10:28

До кореспондента «Сегодня» застосував силу співробітник «Грифона»

15035
Через зйомку на мобільний телефон
До кореспондента «Сегодня» застосував силу співробітник «Грифона»

Співробітник спецпідрозділу судової міліції «Грифон» силоміць вивів кореспондента газети «Сегодня» Сергія Гальченка з залу Печерського суду під час слухання справи щодо організаторів афери «Еліта-центр». Про це повідомляє видання.

 

Журналіст під час засідання зробив три знімки підсудного Олександра Волконського на мобільний телефон. Після цього співробітник «Грифона» «силоміць скрутив за спину руки, нагнув голову до підлоги і вивів кореспондента з зали».

 

При цьому, стверджує видання, суддя ніяких попереджень щодо заборони зйомки не робив.

 

У коридорі міліція з погрозами намагалась відібрати у Сергія Гальченка мобільний телефон, а потім наказала видалити знімки. У журналіста забрали паспорт, «щоб відксерити», і до судової зали більше не пустили.

 

За словами юриста Алі Сафарова, заборони на зйомку з боку міліції не правомірні, і це може розглядатись як перевищення службових обов'язків.

 

У коментарі газеті «Сегодня» голова МВС Анатолій Могильов зазначив, що цей інцидент  буде розслідуваний. «Якщо не було судової заборони на зйомку, то дії співробітників «Грифона» протизаконні. До обов'язків «Грифона» не входять такі дії. Цей підрозділ має підтримувати порядок у суді і охороняти», - сказав пан Могильов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду