Прес-секретар Азарова спростовує, що прем’єр захотів спілкуватися у «Великій політиці» лише з журналістами

12 Березня 2011
16860
12 Березня 2011
11:29

Прес-секретар Азарова спростовує, що прем’єр захотів спілкуватися у «Великій політиці» лише з журналістами

16860
Прес-секретар Азарова спростовує, що прем’єр захотів спілкуватися у «Великій політиці» лише з журналістами

Прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко спростовує інформацію про те, що Микола Азаров виставив вимоги чи побажання щодо гостей ток-шоу «Велика політика з Євгеном Кисельовим» 11 березня, у якому брав участь прем'єр.

 

«У Миколи Яновича була налаштованість - це навіть побажанням не можна назвати - на предметну дискусію з фахівцями. А які вже це фахівці - це вирішувати редакції», - повідомив у коментарі ТК Віталій Лук'яненко.

 

«Це не відповідає дійсності, - прокоментував він інформацію про те, що Микола Азаров захотів спілкуватися лише з журналістами. - Побажання було вести дискусію з тими, хто володіє предметом і може оцінити діяльність уряду, в першу чергу в соціально-економічній сфері. Побажань, щоб це були журналісти, або щоб це були експерти, або щоб це були політики, не було».

 

Конкретних імен гостей, за його словами, прес-служба прем'єра редакції програми не називала. «Я взагалі не спілкувався з редакцією вчора. Тільки з технічних питань», - додав він.

 

Нагадаємо, 11 березня редактор «Великої політики» Сакен Аймурзаєв на своїй сторінці у фейсбуку повідомив, що редакція запросила на ефір з Миколою Азаровим Валентина Наливайченка («Наша Україна»), Олександра Пасхавера (економіст), Сергія Пашинського (БЮТ), а також двох журналістів: Валерія Калниша («Коммерсантъ») та Марію Данилову (AP). Однак прем'єр-міністр захотів спілкуватися лише з журналістами, додатково виставивши вимогу запросити на ефір Дарію Класнолуцьку (Bloomberg) та Віталія Сича («Корреспондент»).

 

«Цю інформацію я виклав лише для того, щоб редакція не асоціювалася з піар-департаментом М. Я. Азарова. Рішення приймалося НЕ редакцією, а Азаровим. Не скажи я про це, ви б усе одно дізналися, хоч від Наливайченка, хоч від Пасхавера, хоч від Пашинського (які були запрошені, а потім делікатно відхилені). Мені здалося, що розповісти про це - відвести від звинувачень людей, які готували програму», - написав згодом у фейсбуку Сакен Аймурзаєв.

 

У програмі, що вийшла в ефір 11 березня, разом з Миколою Азаровим брали участь Валерій Калниш («Коммерсантъ»), Марія Данилова (AP), Андрій Блінов («Експерт»), Євген Рибка («ЛігаБізнесІнформ»). Валерій Калниш під час ток-шоу зазначив, що сподівався побачити в програмі експертів, але дізнався, що Микола Азаров наполіг на іншому форматі - з одними журналістами. Прем'єр-міністр на цю ремарку не відреагував.

 

ТК також чекає на коментар телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16860
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
...
4804 дн. тому
Нажаль, дуже рано Азаров пішов зі студії.Або дуже пізно запросили Бузину.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду