detector.media
12.03.2011 11:29
Прес-секретар Азарова спростовує, що прем’єр захотів спілкуватися у «Великій політиці» лише з журналістами

Прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко спростовує інформацію про те, що Микола Азаров виставив вимоги чи побажання щодо гостей ток-шоу «Велика політика з Євгеном Кисельовим» 11 березня, у якому брав участь прем'єр.

 

«У Миколи Яновича була налаштованість - це навіть побажанням не можна назвати - на предметну дискусію з фахівцями. А які вже це фахівці - це вирішувати редакції», - повідомив у коментарі ТК Віталій Лук'яненко.

 

«Це не відповідає дійсності, - прокоментував він інформацію про те, що Микола Азаров захотів спілкуватися лише з журналістами. - Побажання було вести дискусію з тими, хто володіє предметом і може оцінити діяльність уряду, в першу чергу в соціально-економічній сфері. Побажань, щоб це були журналісти, або щоб це були експерти, або щоб це були політики, не було».

 

Конкретних імен гостей, за його словами, прес-служба прем'єра редакції програми не називала. «Я взагалі не спілкувався з редакцією вчора. Тільки з технічних питань», - додав він.

 

Нагадаємо, 11 березня редактор «Великої політики» Сакен Аймурзаєв на своїй сторінці у фейсбуку повідомив, що редакція запросила на ефір з Миколою Азаровим Валентина Наливайченка («Наша Україна»), Олександра Пасхавера (економіст), Сергія Пашинського (БЮТ), а також двох журналістів: Валерія Калниша («Коммерсантъ») та Марію Данилову (AP). Однак прем'єр-міністр захотів спілкуватися лише з журналістами, додатково виставивши вимогу запросити на ефір Дарію Класнолуцьку (Bloomberg) та Віталія Сича («Корреспондент»).

 

«Цю інформацію я виклав лише для того, щоб редакція не асоціювалася з піар-департаментом М. Я. Азарова. Рішення приймалося НЕ редакцією, а Азаровим. Не скажи я про це, ви б усе одно дізналися, хоч від Наливайченка, хоч від Пасхавера, хоч від Пашинського (які були запрошені, а потім делікатно відхилені). Мені здалося, що розповісти про це - відвести від звинувачень людей, які готували програму», - написав згодом у фейсбуку Сакен Аймурзаєв.

 

У програмі, що вийшла в ефір 11 березня, разом з Миколою Азаровим брали участь Валерій Калниш («Коммерсантъ»), Марія Данилова (AP), Андрій Блінов («Експерт»), Євген Рибка («ЛігаБізнесІнформ»). Валерій Калниш під час ток-шоу зазначив, що сподівався побачити в програмі експертів, але дізнався, що Микола Азаров наполіг на іншому форматі - з одними журналістами. Прем'єр-міністр на цю ремарку не відреагував.

 

ТК також чекає на коментар телеканалу «Інтер».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY