У Києві директор школи закрив у кабінеті журналістку 5-го каналу

11 Березня 2011
13170
11 Березня 2011
19:49

У Києві директор школи закрив у кабінеті журналістку 5-го каналу

13170
У Києві директор школи закрив у кабінеті журналістку 5-го каналу

Сьогодні в Києві директор загальноосвітньої школи №211 закрив у службовому кабінеті журналістку 5-го каналу і викликав міліцію через те, що знімальна група знімала будівлю навчального закладу. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на столичний главк міліції.

 

Після того, як наряд державної служби охорони прибув за викликом і отримав пояснення від знімальної групи, інцидент було вичерпано. У міліції наголосили, що не бачать у діях журналістів ознак протиправної діяльності, оскільки навчальний заклад не є режимним об'єктом.

 

Крім того, в міліції нагадали, що відповідно до ст. 171 Кримінального Кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

Знімальна група робила у школі репортаж щодо можливої відміни оцінок з фізкультури у середніх навчальних загальноосвітніх закладах України.

 

Як повідомили «Детектор медіа» у прес-службі каналу, інцидент стався з журналісткою Оленою Соколан. На каналі цей інцидент розцінюють як робочий момент і не вбачають жодних протиправних дій з боку журналістки. «Дана ситуація є неприйнятною, але висновок має зробити керівництво навчального закладу», - говориться у коментарі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13170
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mashka
4760 дн. тому
так раз за препядствие работе журналистов предусмотрена статья то почему ничего не написали о том как накажут директора єтой школы? жаль что такие хамы и ,извиняюсь, муда*и руководят учереждениями где учатся наши дети!
гість
4765 дн. тому
"гостю 11.03.2011 / 21.06.35": хотілось би побачити вашу реакцію, якби ви побачили свою дитину на якомусь незрозумілому сайті..., або в якомусь змонтованому репортажі, от тоді би ви заспівали: "куди дивилось керівництво школи, якщо пропустило на територію навчального закладу невідомих!!! журналістів БЕЗ належних документів!!!?????" так що не треба тут "припиняти" чиюсь педагогічну діяльність! вивчіть закони, та підіть самі хоч день попрацюйте в школі, от тоді і будете давати такі "розумні поради"! очевидно, своїх дітей ви теж виховуєте подібним чином. прикро, бо що ж з нами тоді буде далі...? а "високопрофесійну" журналістку 5 каналу треба взагалі звільнити без права на подальшу діяльність за такі наклепи і повідомлення в ЗМІ! (як і весь 5 канал вже пора давним-давно закрити!) і нехай тепер канал таких "чесних" новин точно так оперативно, як вилив купу бруду на 211 школу, принесе офіційні вибачення у ЗМІ і спростує подану раніше інформацію!!!
2
4766 дн. тому
А у директора есть разрешение смотреть телевизор?
Leonid
4766 дн. тому
2 хм: Вас что на 5 канале сильно обидели??? Что за бред про расфуфыренных девиц, камеры-мыльницы и все остальное. Или сам директор пишет?
EURONEWS
4766 дн. тому
ЗАМЕТИЛ, ЧТО ИДЕТ ИНФОРМАЦИОННАЯ АТАКА НА ЖУРНАЛИСТОВ. ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, С ПОМОЩЬЮ ТЕХНОЛОГИИ НЛП В ГОЛОВУ ЛЮДЕЙ ВБИВАЮТ ИНФОРМАЦИЮ - ЖУРНАЛИСТКИ - РАСФУФЫРЕННЫЕ ТЕЛКИ, ЖУРНАЛИСТЫ - АЛКОГОЛИКИ И ХАМЫ. ПОМНИТЕ - ЖУРНАЛИСТЫ ВАШ ПОСЛЕДНИЙ РУБЕЖ ОБОРОНЫ ОТ ЭТОЙ ВЛАСТИ. ЕСЛИ МЫ НА ВАС НАПЛЮЕМ, А ПРИ ТАКОМ ОТНОШЕНИИ, ЭТО СКОРО ТАК И БУДЕТ, ТО ВАС БУДУТ ДРАТЬ В ... БЕЗНАКАЗАННО И С УДОВОЛЬСТВИЕМ. А В ШКОЛЕ СНИМАТЬ НЕ ЗАПРЕЩЕНО. А ЕСЛИ КТО НЕ ХОЧЕТ, ЧТОБЫ ЕГО РЕБЕНКА СНИМАЛИ, ПУСТЬ ДЕРЖИТ ЕГО В БУНКЕРЕ. А ЭТОГО ДИРЕКТОРА МЫ НАУЧИМ...ЧТОБЫ БОЯЛСЯ И УЧИЛСЯ...
хм
4766 дн. тому
гостю: а шо? кто попало с неясными целями будет ходить и снимать ("снимать") на видео Ваших детей и Вас это будет устраивать? очень сомневаюсь. Та же журналистка первая бы бегала и козыряя той же ксивой "5 анала", требовала бы разрешения на съемку своих детей и любопытствовала по поводу целей съемки и высказывала бы нежелание, скорее всего, чтобы её чадо фигурировало в этой съемке. Директор поступил абсолютно правильно с точки зрения вопроса той же безопасности детей. К тому же, не сомневаюсь, что гоп-команда 5-го, ну как обычно, приперлась с выфуфоренной девицей с порнографическим макияжем и чуваком-оператором в униформе барыги в спортивках с бытовой камерой-мыльницей... Съемочная группа действовала непрофессионально, поскольку обычно нормальные люди в таких случаях ,да еще и для сюжета такого содержания, обычно согласовывают с тем же руководством учебного заведения факт съемки. Разрешение из Минобразования, в данном случае, получать не надо, но как гласит та же буква закона, любые действия посторонних на территории школы и в её стенах, в том числе и видеосъемка ДЕТЕЙ, могут пресекаться или запрещаться родителями детей и руководством учебного заведения. сомневаюсь, что кто-то из родителей учащихся этой школы давал разрешение на съемку своих детей в сюжете от 5 канала. Действия директора абсолютно правильные, а журналистку надо бы уволить по причине профнепригодности и отдать под суд за использование без соответствующего разрешения родителей чужих детей в видеосъемке с непонятными целями непонятного содержания!
EURONEWS
4766 дн. тому
ПРЕДЛАГАЮ УСТРОИТЬ ЭТОМУ "ДИРЕКТОРУ - ДЗЕБИЛУ-БЫДЛУ", УСТРОИТЬ ИНФОРМАЦИОННУЮ АТАКУ. ЗВОНИТЬ (ТЕЛЕФОН ЕСТЬ) И ПРОСИТЬ КОММЕНТАРИИ ПО ПОВОДУ НАРУШЕНИЯ КРИМИНАЛЬНОГО КОДЕКСА. А 5 КАНАЛУ ДОРОГА В СУД - 171 СТАТЬЯ, ДИРЕКТОРА В ЗОНУ. ПУСТЬ ЕГО ТАМ ...ДОСТАЛИ ВАХТЕРЫ НЕДОДЕЛАННЫЕ...МОЧИТЬ В ШКОЛАХ...ИЛИ СОРТИРАХ.
Роман
4766 дн. тому
а можна такій журналістці висвітлювати наше життя? )))
гість
4766 дн. тому
За таке самоуправство цей директор повинен припинити свою "педагогічну" діяльність у школі (вул.Л.Гавро,24а, тел:418-76-08) з відповідними наслідками. Хіба йому можна довіряти виховання наших дітей
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду