detector.media
04.03.2011 13:46
МВС: Кореспондент «Сегодня» фотографував без дозволу суду

Кореспондента газети «Сегодня» Сергія Гальченка вивів з судової зали не спецпідрозділ судової міліції «Грифон», а співробітники конвойного полку міліції. Зробили вони це через зйомку без дозволу суду, стверджує керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук. Про це він повідомив у коментарі ТК.

 

За його словами, інцидент стався ще до початку судового засідання по справі щодо організаторів афери «Еліта-центр».

 

«До судової зали завели обвинувачено і зайшли представники потерпілих. Разом з потерпілими зайшов і цей журналіст. Ще до того, як зайшли судді, він почав робити фото арештанта та конвою на мобільний телефон. У Печерському судді, як і  у будь-якому іншому, є документ, підписаний суддею, який забороняє робити зйомку без дозволу суду. Йому зробили зауваження, на яке він не відреагував. За попередньою інформацією, його вивели, не застосовуючи  силу», - сказав він.

 

Пан Поліщук запевнив, що «викручування рук та нагинання голови до підлоги» не було, а паспорт журналісту повернули після того, як зробили ксерокопію.

 

За його словами, Сергій Гальченко не назвався журналістом і не пред'явив відповідних документів: «Тому взагалі не було зрозуміло, чому він здійснював зйомку». У зв'язку з порушенням дисципліни суддя заборонила впускати журналіста надалі до зали суду.

 

Остаточні результати службового розслідування МВС будуть оголошені після його завершення.

 

Нагадаємо, газета «Сегодня» заявила, що 3 березня співробітник спецпідрозділу судової міліції «Грифон» силоміць вивів кореспондента газети «Сегодня» Сергія Гальченка з залу Печерського суду під час слухання справи щодо організаторів афери «Еліта-центр». У матеріалі видання говориться, що співробітник «Грифона» «силоміць скрутив за спину руки, нагнув голову до підлоги і вивів кореспондента з зали».

 

Також «Сегодня» стверджує, що суддя ніяких попереджень щодо заборони зйомки не робив.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY