Документальний фільм Першого пройшов попередній відбір конкурсу Турецької телерадіокомпанії

3 Березня 2011
13928
3 Березня 2011
11:42

Документальний фільм Першого пройшов попередній відбір конкурсу Турецької телерадіокомпанії

13928
Документальний фільм Першого пройшов попередній відбір конкурсу Турецької телерадіокомпанії

Документальний фільм Першого національного «Солдати імперії» пройшов попередній відбір конкурсу Турецької телерадіокорпорації (TRT) в міжнародній категорії. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

TRT проводить конкурси документальних фільмів з 2009 року, участь у них безкоштовна і є доступною для всіх, хто знімає документальне кіно.

 

«Солдати імперії» - проект режисерів Сергія Ачиняна та Сніжани Потапчук за сценарієм Олени Артеменко. Фільм розповідає про події Другої світової через листи радянських та німецьких солдатів. Зйомкам передувала велика архівна робота.

 

«Унікальність фільму в тому, що він показує солдатів не бездушною "машиною смерті", а людьми, які дійсно вірили в те, за що вбивали і за що гинули. Німецькі воїни вірили, що звільняють Європу від більшовизму, а бійці радянської армії - у "священну війну"», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Фільми, що пройшли відбірковий тур конкурсу документальних фільмів у двох основних категоріях - вітчизняній та зарубіжній, будуть представлені глядачам у Стамбулі 5-9 травня 2011 року на Днях документального кіно ТRT. 9 травня переможцям будуть вручені призів. У категорії міжнародного конкурсу кращий фільм отримає 10 тисяч євро, два фільми отримають спеціальний приз у 7,5 тисяч євро, і фільм, відзначений спеціальним призом журі, отримає 5 тисяч євро.

 

До 11 березня Перший національний має підготувати додаткові матеріали, необхідні для продовження боротьби за головний приз.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13928
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
киборг
4813 дн. тому
дай Бог чтобы ребята победили
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду