detector.media
03.03.2011 11:42
Документальний фільм Першого пройшов попередній відбір конкурсу Турецької телерадіокомпанії

Документальний фільм Першого національного «Солдати імперії» пройшов попередній відбір конкурсу Турецької телерадіокорпорації (TRT) в міжнародній категорії. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

TRT проводить конкурси документальних фільмів з 2009 року, участь у них безкоштовна і є доступною для всіх, хто знімає документальне кіно.

 

«Солдати імперії» - проект режисерів Сергія Ачиняна та Сніжани Потапчук за сценарієм Олени Артеменко. Фільм розповідає про події Другої світової через листи радянських та німецьких солдатів. Зйомкам передувала велика архівна робота.

 

«Унікальність фільму в тому, що він показує солдатів не бездушною "машиною смерті", а людьми, які дійсно вірили в те, за що вбивали і за що гинули. Німецькі воїни вірили, що звільняють Європу від більшовизму, а бійці радянської армії - у "священну війну"», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Фільми, що пройшли відбірковий тур конкурсу документальних фільмів у двох основних категоріях - вітчизняній та зарубіжній, будуть представлені глядачам у Стамбулі 5-9 травня 2011 року на Днях документального кіно ТRT. 9 травня переможцям будуть вручені призів. У категорії міжнародного конкурсу кращий фільм отримає 10 тисяч євро, два фільми отримають спеціальний приз у 7,5 тисяч євро, і фільм, відзначений спеціальним призом журі, отримає 5 тисяч євро.

 

До 11 березня Перший національний має підготувати додаткові матеріали, необхідні для продовження боротьби за головний приз.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY