ТРК «Київ» скоротить штат на 25% (ОНОВЛЕНО)

2 Березня 2011
17763
2 Березня 2011
18:21

ТРК «Київ» скоротить штат на 25% (ОНОВЛЕНО)

17763
ТРК «Київ» скоротить штат на 25% (ОНОВЛЕНО)

Керівництво ТРК «Київ» повідомило профспілку телеканалу про скорочення понад 100 осіб. Про це «Телекритиці» розповіли джерела у ТРК «Київ».

 

Начальник управління преси та інформації Київської міської державної адміністрації (засновник ТРК «Київ») Оксана Збітнєва підтвердила ТК інформацію про скорочення, не уточнюючи його масштабів.

 

Вона пояснила скорочення необхідністю оптимізувати штат. «Оптимізація структури була неминучою, але цього ніхто багато років не робив. Та при поточних рейтингах неможливо утримувати на каналі 300 працівників», - сказала вона.

 

За словами пані Збітнєвої, під скорочення потрапляють, зокрема, і вакантні посади.

 

За інформацією джерел ТК, ще минулого року в компанії скоротили близько 100 осіб.

 

Виконувач обов\'язків директора ТРК «Київ» Світлана Криворучко назвала інформацію про звільнення 100-200 осіб «перебільшеними чутками». За її словами, скорочено буде не більше 25% штату, при цьому звільнення не торкнуться журналістського колективу.

 

Джерела ТК також повідомляють, що на каналі вже два місяці затримується зарплата і що там уже з\'явився новий керівник замість Світлани Криворучко.

 

Дані щодо нового керівника Оксана Збітнєва спростувала. На запитання, чи планується зміна керівництва найближчим часом, вона відповіла: «Найближчого тижня - ні».

 

Затримку із зарплатою вона пояснила реорганізацією управління, яке перераховує кошти телерадіокомпанії: «Дійсно, затримка по зарплаті була. Це було пов\'язано з реорганізацією головного управління зв\'язків зі ЗМІ та громадськістю на головне управління преси та інформації. Ми тільки нещодавно отримали всі документи, які дали можливість відкрити рахунки. Вже 2 березня кошти підуть на рахунки підвідомчих підприємств».

 

Світлана Криворучко також детальніше відповіла на запитання ТК електронною поштою. Наводимо її коментар у повному обсязі:

 

Наразі ТРК «Київ» розробляє нову концепцію мовлення. Телеканал робить ставку на інформаційно-публіцистичне та аналітичне мовлення. Основою сітки насамперед будуть новини, а також соціальні, споживчі, медичні, юридичні програми власного виробництва. Тобто саме ті формати, які  викликають найбільший інтерес у мешканців столиці. До того ж, міська влада планує спрямувати 25 мільйонів гривень на модернізацію телекомпанії - облаштування нового студійного комплексу, закупку нової техніки. Це дозволить суттєво покращити якість власного продукту та збільшити обсяг його виробництва.

 

На жаль, оптимізація структури - це один із заходів, на які ми змушені будемо піти.

 

Нині у штатному розкладі телекомпанії 228 посад. Згідно з пропозиціями, які надала робоча група, їх кількість становитиме близько 170. При цьому хочу підкреслити: ОПТИМІЗАЦІЯ СТРУКТУРИ НЕ ТОРКНЕТЬСЯ творчого складу телекомпанії і буде проведена відповідно до КЗпП України і при взаємодії з профспілкою.

 

Що ж до інформації про скорочення 100 осіб минулого року - це нонсенс. Плинність кадрів є скрізь, і канал «Київ» - не виняток. Але скільки людей залишило наш канал минулого року, майже стільки ж і прийшло до нас працювати.

 

Двомісячної затримки зарплатні на каналі не було. Грудневу заробітну плату працівники отримали вчасно, а бюджетну її частину навіть завчасно - в тому ж таки грудні. За січень госпрозрахункові гроші телеканал виплатив також вчасно. Затримка на два з половиною тижні виникла лише з бюджетною частиною через перереєстрацію Управління преси та інформації. Гроші на рахунок компанії надійшли 2 березня, зараховані на картки того ж дня увечері. А 3 березня  працівники компанії отримають аванс за поточний місяць.

 

Чи правда, що колективу вже представили нового керівника? Ні, неправда. На сьогодні я є тимчасово виконуючою обов\'язки директора телекомпанії і не планую залишати ТРК «Київ», де працюю вже понад 3 роки. Що ж до розмов про мою заміну, то коли жінка вагітна 4 дитиною, до того ж перебуває на 9 місяці, то цілком зрозумілими є чутки про те, що вона залишить роботу. Але йти в декрет я не збираюсь. Як і раніше, я планую повернутися на робоче місце одразу, як випишусь з пологового будинку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17763
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
еrica arborea
4792 дн. тому
Збитнева уже устроила человек двадцать из Комсомольска работать в коммунальные газеты, теперь сможет еще около сотри пристроить на освободившиеся вакансии на ТРК.
DCWPO
4795 дн. тому
ТРК Киев, не получит лицензию. Грят за нее занесли взятку люди Бени :-) Сити останется единственным городским каналом. Приват станет и здесь монополистом. А Попов сделает вид...проиграли так проиграли...извините. Нет канала -все официально увольняются :-) В связи с ликвидацией
один из 46 миллионов украинцев
4795 дн. тому
25 мільйо грив на модернізацію телекомпанії ;-) Надо как-то дотянуть Киеву до этого момента, а там будь что будет
працівник
4795 дн. тому
Да... звільняти кореспондентів не планують... цікаво, а кого звільняти - 5 випусків новин щодня робить 5 кореспондентів. Да їм премію треба давати, а не звільняти... А скоро і їх не буде - працюватиме Криворучко і ще пару звьозд. Ха-ха
Акушер
4795 дн. тому
Криворучко иди в декрет и не возвращайся. Прихвати еще с собой других звьозд. С 8 марта, бектурсуновские курочки!
казбек
4796 дн. тому
А Криворучко зайвий раз не забула про своїх дітей нагадати - к же мати може так використовувати їх...
Сник
4796 дн. тому
Журналистов не тронут. Тогда кого: операторов и режиссеров? И что будут делать те журналисты? А вообще, наверное, оставят оптимальную группу обслуживания "Посольства божьего" и гадалок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду