UBC скоротить до 15 співробітників: ходили на роботу не щодня

23 Лютого 2011
19268
23 Лютого 2011
08:50

UBC скоротить до 15 співробітників: ходили на роботу не щодня

19268
UBC скоротить до 15 співробітників: ходили на роботу не щодня

1 березня телеканал UBC скоротить штат. За інформацією джерел «Детектор медіа», список звільнених нараховує від 10 до 15 осіб.

 

З двох випускових груп, які раніше чергувалися по тижнях, залишиться одна. Але якщо раніше до складу кожної  входив випусковий редактор та літературний редактор, то тепер випусковий виконуватиме й функції літредактора. Працюватиме він, точніше вона (це буде Світлана Мальцева) щотижня.

 

З двох ведучих новин - Олени Майбороди та Вікторії Третяк - залишиться  остання. Вона вестиме по кілька випусків на день. Так само вчинять зі студійними операторами, які раніше чергувалися через тиждень, та з гримерами: тепер по одному фахівцю працюватимуть щодня.

 

Ще буде скорочено адміністратора архіву та адміністратора сайту.

 

Скорочення торкнуться й авторів програм. Піти запропоновано Владиславу Кордіку, котрий є автором, керівником та ведучим програм «Авіакосмічні наука та технології» (щосуботи о 20:45, 15 хвилин) і «Місто-інфраструктура» (щосереди і щоcуботи о 20.45, 15 хвилин).

 

Також, за інформацією джерел ТК, потрапляють під скорочення керівник програми «UBC: Капітал» Ольга Піневич та ведуча програми «UBC: Фінансові ринки» Юлія Плющева.


Трудовому колективу пояснили, що урізання штату спричинене необхідністю оптимізувати витрати.


«Детектор медіа» звернулася до директора телеканалу Олександра Саломахи із проханням прокоментувати ситуацію. Він підтвердив, що кількість скорочуваних сягає 13-15 осіб.


За його словами, причина - бажання оптимізувати штатну структуру та закрити нерейтингові проекти: «Були люди, які дублювали функції одне одного і працювали не 8 годин на день і не 40 годин на тиждень, і взагалі - не кожен тиждень. Ми вважаємо, що всі мають працювати повний робочий день. Ми хочемо, щоб наші співробітники працювали лише в нас, а не у трьох місцях одразу». Звільнення керівника програми «UBC: Капітал» він пов\'язує зі станом її здоров\'я: «Людина часто була на лікарняному, тому випуски опинялися на межі зриву». Скорочення авторів та ведучих інших програм пан Саломаха пов\'язує з невисокими рейтингами цих програм. Для проекту про житлово-комунальне господарство («Місто-інфраструктура») підшукуватимуть нового автора.


Замість деяких звільнених працюватимуть стажери та студенти-практиканти: їх на каналі з десяток.


«Усе це ніяк не позначаться на якості продукту. Продукт покращуватиметься, з\'являтимуться нові проекти. Ми нещодавно отримали на руки нову ліцензію, за якою ми стаємо не просто інформаційним, а інформаційно-пізнавальним каналом. Ми хочемо не лише повідомляти, а й просвіщати, давати глядачам нові знання», - каже Олександр Саломаха.


Він додає, що оптимізація триватиме й у подальшому. Розглядається можливість співпраці з іншими проектами холдингу (нагадаємо, це канал КРТ та кабельні регіональні телеканали «Академія» і «Сатурн»).


Тепер загальна кількість працівників, за даними пана Саломахи, становитиме близько 70. Джерела ТК кажуть, що насправді їх 40-50, з яких у штаті близько 20-30 (інші - стажери та практиканти).


«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19268
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fEMEN
4814 дн. тому
КККОООРРРРДДДИИИКК, ВЕРНИСЬ! МЫ ЛЮБИМ ТЕБЯ!!! Cоломаху в прямой эфир!!!!
rk
4816 дн. тому
"Тепер загальна кількість працівників, за даними пана Саломахи, становитиме близько 70" А йдіть но сюди шановні пані та панове зі КРУ, СБУ, Податкової, та інших органів новітньої влади! Перевірте = що до чого. Бо ж реформатор Тігіпко ойойой як пригрожував боротися із нелегатизаторами по зарплатням. Чи може пан Василєв розповість свому соратнику Сергію Тігіпко як телеканал докотивкся до такого життя - зарплати в конвертах, кидки, скорочення, знущання над співробітниками (продовжувати можно довго).
rk
4816 дн. тому
"Ми хочемо, щоб наші співробітники працювали лише в нас, а не у трьох місцях одразу" - сказав Саломохер - бо у нас в одному місці отримують шалені у 2-3 тисячі гривень подачок!
Jane
4816 дн. тому
Какое ж юбиси без Кордика-))
Андрій
4816 дн. тому
А кому ЮБиСи не угодил пусть прийдёт и сделает лучше! ==== Зочєм ві тгавітє? Коли я ще дивився ТБ (два роки тому) ЮБС був калом, гірше якого хіба УТР був. Невже краще стало?
Борис
4816 дн. тому
Для ОСОБО заинтересованных, есть люди которые имеют смыслом РАБОТАТЬ и делать это профессионально! А кому ЮБиСи не угодил пусть прийдёт и сделает лучше! Говорить же про то что здесь плохо и ненормально по меньшей мере скотство!!! Для особо озабоченных, я РЕАЛЬНЫЙ работник ЮБиСи...
Obuvailo-Z
4816 дн. тому
Карлсон на Ягуарі докерувався до ручки! Невже зразу не було видно, що старець-алкоголік разом зі своїм дружком Алексєєвим розвалять канал? Тепер залишки каналу "оптимізують". Чи не пора оптимізувати самих Алєксєєва та Саломаху? Невже Генадій Васильєв не бачить що вони творяють?
Доброжелатель
4816 дн. тому
ЛЮДИ, РЕКЛАМОДАТЕЛИ, ЭКСПЕРТЫ, ПРАКТИКАНТЫ, НЕ ХОДИТЕ НА ЭТОТ КАНАЛ. ТАМ КЛОАКА И НИКТО КАЧЕСТВЕННО ВАМ НИЧЕГО НЕ СДЕЛАЕТ, НЕ ПРОВЕДЕТ И НЕ ОБСЛУЖИТ!!!!
Я в охе
4816 дн. тому
Сука, о каком рейтинге там вообще идет речь?! И так канал в дупе. Так они еще глубже его воткнуть хотят. Идиоты! Желаю всем сотрудникам сей клоаки быстрей найти нормальную работу. А собственникам и руководителям остаться со своим дерьмом наедине!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду