«Воля» отримала попередження за еротичні канали

30 Березня 2011
21444
30 Березня 2011
18:50

«Воля» отримала попередження за еротичні канали

21444
«Воля» отримала попередження за еротичні канали

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Воля-кабель». Таке рішення регуляторний орган прийняв 30 березня за результатами позапланової перевірки.

 

Нацрада зафіксувала два основні порушення: збільшення кількості програм без дозволу Нацради зі 172 до 202 і наявність семи неадаптованих каналів, зокрема трьох еротичних, які надаються окремим пакетом (Spice, XXL і Adult Channel).

 

Представник компанії пояснив, що «Воля» протягом 2010 року зверталася до Нацради із заявами про переоформлення ліцензії, однак регулятор відмовляв, посилаючись на невирішеність питання з методикою нарахування ліцензійного збору. Він наголосив, що ретрансляція пакету «Нічний» була призупинена на момент перевірки і далі не планується, доки ці канали не будуть дозволені. Щодо інших неадаптованих каналів («Первый канал. Всемирная сеть», РЕН ТВ, Fashion One HD) представник «Волі» сказав, що вони ретранслюються з європейських супутників. На думку компанії, це є підтвердженням того, що вони не суперечать Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

 

Однак голова Нацради Володимир Манжосов заявив, що компанія заслужила попередження. «Ви як найбільша компанія подавали приклад іншим», - зазначив він.

 

Також попередження Нацради отримала інша компанія, що працює під брендом «Воля» - ТРК «Смарт» з міста Вінниці. У неї аналогічні порушення: збільшення кількості програм з 84 до 108, шість неадаптованих каналів, у тому числі три еротичні, а також надання універсальної програмної послуги не окремим пакетом.

 

Окрім «Волі» за трансляцію еротичного каналу Spice Нацрада оголосила попередження трьом тернопільським провайдерам - ПП «Колумбус» і ПП ТРК «Колумбус-плюс», хоча їхні представники повідомили, що Spice уже вимкнений. На запитання членів Нацради, чому вимкнули не одразу, коли регулятор прийняв рішення вилучити Spice зі списку адаптованих каналів (травень 2010 року), представник ПП «Колумбус» відповів, що правовласник - «Viasat-Україна» - надавав їм інформацію про те, що ведеться робота з Нацрадою з повернення каналу до списку.

 

Як писала ТК, 23 лютого за неадаптовані еротичні канали Нацрада оголосила попередження супутниковому провайдеру «Viasat Україна».

 

2 березня за збільшення кількість програм і за неадаптовані канали Нацрада оголосила попередження «Тріолану».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21444
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
777
4780 дн. тому
Окрім «Волі» за трансляцію еротичного каналу Spice Нацрада оголосила попередження трьом тернопільським провайдерам - ПП «Колумбус», ПП ТРК «Колумбус-плюс» і ТОВ «Густав»... А в архіві рішень, рішення по "Густаву" перенесли в зв'язку з відсутністю на засіданні представника, хоча в новині зазначили. Дивно якось. Оператор всерівно транслював канал вночі з 0 до 4-ої ранку. +1 до попереднього коментаря.
Михелиос
4781 дн. тому
Адаптація включає озвучку "А,а,оууує..." українською мовою, та наявність вишиванок на партнерах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду