Комітет свободи слова радить доповнювати рекламу ліків попередженням про шкоду самолікування

17 Лютого 2011
19891
17 Лютого 2011
13:48

Комітет свободи слова радить доповнювати рекламу ліків попередженням про шкоду самолікування

19891
Комітет свободи слова радить доповнювати рекламу ліків попередженням про шкоду самолікування

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації рекомендують парламенту якнайшвидше ухвалити у другому читанні та в цілому проект закону № 4708 «Про внесення зміни до ст. 21 Закону України "Про рекламу"». Таке рішення вони ухвалили на засіданні комітету 16 лютого.

 

Нагадаємо, що цей законопроект щодо народних депутатів Олега Зарубінського та Олександра Шепелева пропонує супроводжувати рекламу лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування. 21 грудня Верховна Рада з другої спроби підтримала його в першому читанні.

 

Під час обговорення комітет більшістю голосів відхилив поправку народного депутата Юрія Кармазіна, натомість підтримав пропозицію народного депутата Володимира Карпука. Він, зокрема, пропонує викласти текст попередження такого змісту: «Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я», який займає не менше 15% площі чи обсягу (тривалості) реклами.

 

Голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк наполягає на негайному розгляді цього законопроекту Верховною Радою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19891
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду