Депутати підтримали в першому читанні заборону реклами ліків (ОНОВЛЕНО)

21 Грудня 2010
17263
21 Грудня 2010
17:36

Депутати підтримали в першому читанні заборону реклами ліків (ОНОВЛЕНО)

17263
Депутати підтримали в першому читанні заборону реклами ліків (ОНОВЛЕНО)

21 грудня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, що встановлює заборону на рекламу лікарських засобів. «За» проголосували 260 народних депутатів.

 

Нагадаємо, що відповідний законопроект № 7007 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров'я (щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок)» внесли народні депутати Тетяна Бахтєєва, Юрій Гайдаєв, Володимир Карпук та Андрій Павловський.

 

Документ пропонує, з-поміж іншого, встановити повну заборону реклами лікарських засобів, дозволивши рекламу лише медичних виробів та медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, що в установленому порядку дозволені спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я до застосування в Україні.

 

Перед голосуванням за цей законопроект Верховна Рада відхилила проект № 4708 «Про внесення змін до статті 21 Закону України "Про рекламу" (щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування)» народних депутатів Олега Зарубінського та Олександра Шепелева. За основу і в першому читанні проголосували лише 74 народні депутати.

 

Пізніше народні депутати повернулися до розгляду проекту № 4708 про супроводження реклами ліків попередженням про небезпечність самолікування. За основу і в першому читанні його підтримали 254 народні депутати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду