Законопроект про повну заборону реклами тютюну доопрацює робоча група при профільному комітеті

17 Лютого 2011
20320
17 Лютого 2011
09:11

Законопроект про повну заборону реклами тютюну доопрацює робоча група при профільному комітеті

20320
Законопроект про повну заборону реклами тютюну доопрацює робоча група при профільному комітеті

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко запропонував створити робочу групу з доопрацювання законопроекту № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів».

 

Таку ідею він висловив під час чергового засідання комітету 16 лютого. «Громадськість наполягає на негайному ухваленню цього законопроекту», - сказав він.

 

Голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк зазначила, що наразі зареєстровано 60 поправок до цього законопроекту, подекуди одна суперечить іншій. Вона погодилася очолити робочу групу.

 

Члени комітету одноголосно проголосували за створення робочої групи, склад якої формуватиметься протягом наступного тижня.

 

Нагадаємо, що 14 лютого відбулося громадське обговорення законопроекту № 5164 про повну заборону реклами тютюну, ініційоване «Детектор медіаю».

 

Як писала ТК, проект № 5164 було ухвалено у першому читанні 30 листопада 2010 року, за нього проголосували 303 народні депутати.

 

15 березня 2006 року Україна ратифікувала Рамкову конвенцію Всесвітньої організації з охорони здоров'я із боротьби проти тютюну, що набула чинності 4 вересня 2006 року. Конвенцією передбачено, що Україна повинна протягом п'яти років, тобто не пізніше 4 вересня 2011 року, ввести повну заборону на всі форми реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20320
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду