Противники тютюнової реклами пікетували погоджувальну раду парламенту

16 Травня 2011
6342
16 Травня 2011
12:55

Противники тютюнової реклами пікетували погоджувальну раду парламенту

6342
Противники тютюнової реклами пікетували погоджувальну раду парламенту

16 травня члени коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму України» пікетували засідання погоджувальної ради у Верховній Раді. Учасники пікетування намагалися привернути увагу голів фракцій до законопроекту № 5164 щодо повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.

 

Організатори акції: представники Центру громадянського представництва «Життя», громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» і Центру здоров'я - закликали народних депутатів не зволікати із прийняттям законопроекту, який вже 600 днів поспіль знаходиться у Верховній Раді, та не дозволити тютюновим лобістам, які включені до складу робочої групи, змінити текст законопроекту в інтересах тютюнової індустрії під час його підготовки до другого читання.

 

Як повідомив ТК голова правління Центру громадянського представництва «Життя» Андрій Скіпальський, учасники акції передали звернення народним депутатам Миколі Мартиненку (НУ-НС), Володимиру Бондаренку (БЮТ), Юрію Мірошниченку (Партія регіонів). «Юрій Мірошниченко сказав, що авторам законопроекту потрібна громадська  підтримка. Майже всі народні депутати, які з нами спілкувалися, обіцяли нам якнайшвидше розглянути цей проект. Ми ж просили їх не тільки підтримати цей документ, а й проконтролювати роботу робочої групи, яка працює над законопроектом № 5164», - зазначив пан Скіпальський. За його словами, в акції взяли участь понад 30 прихильників повної заборони реклами тютюну.

 

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко у коментарі ТК зазначив, що у п'ятницю 20 травня відбудеться засідання робочої групи з підготовки законопроекту № 5164.

 

Нагадаємо, законопроект № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів) був ухвалений у першому читанні 30 листопада 2010 року 303 народними депутатами. Він покликаний обмежити можливості тютюнових компаній рекламувати та стимулювати продаж смертельного продукту, насамперед серед молоді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6342
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду