Від Ганни Герман вимагають розгляду законопроекту про повну заборону реклами сигарет

2 Грудня 2009
15617
2 Грудня 2009
16:17

Від Ганни Герман вимагають розгляду законопроекту про повну заборону реклами сигарет

15617
Від Ганни Герман вимагають розгляду законопроекту про повну заборону реклами сигарет

Громадські організації повторно звернуться до голови Комітету з питань свободи слова та інформації Ганни Герман з вимогою розглянути законопроект № 5164 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів), під яким підписалися 15 народних депутатів України від різних фракцій (ПР, НУНС, БЮТ, КПУ).

 

Вирішено повторно звернутися, оскільки з'явився висновок Експертного управління Верховної Ради на цей законопроект. Попередню затримку з розглядом законопроекту №5164 члени комітету пояснювали саме відсутністю експертного висновку.

 

Рішення про звернення ухвалене сьогодні, 2 грудня, на круглому столі «Як продають тютюнову смерть в Україні. Повна заборона реклами сигарет - шлях до виконання національного законодавства», який відбувся в приміщенні інформагентства «Укрінформ». Захід організований Коаліцією громадських організацій «За Україну без тютюнового диму». У ньому взяли участь представники Світового банку, секретаріату Комітету з питань свободи слова й інформації, громадських організацій, лікарі й народні депутати. Зокрема, були присутні голова Національної ради з питань охорони здоров'я Микола Поліщук і завідувач відділу контролю за тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський.

 

Нагадаємо, що згаданий законопроект, зокрема, передбачає, що виробники сигарет не зможуть організовувати й спонсорувати концерти, зникне реклама сигарет з інтернету, буде заборонено різноманітні акції, лотереї, конкурси, промоційні заходи, смс- та електронні розсилки, поштові листи, вкладки в пачки, які зараз активно використовуються тютюновими компаніями.

 

На круглому столі також було презентовано міні-виставку забрендованих речей і рекламних носіїв, через які серед молоді підтримується культ куріння.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду