Симоненко заявляє, що шоу Шустера робить людей бовдурами

16 Лютого 2011
21549
16 Лютого 2011
16:16

Симоненко заявляє, що шоу Шустера робить людей бовдурами

21549
Симоненко заявляє, що шоу Шустера робить людей бовдурами

На думку лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, телешоу «Шустер live» намагається «сфальсифікувати громадську свідомість». Таку заяву він зробив під час прес-конференції в «Обозревателе», повідомляє прес-служба Компартії.

 

«Можна сидіти вдома в м'яких капцях і не розуміти, що через ці шоу вкотре людину роблять бовдуром», - сказав він. Петро Симоненко додав, що на програмі «Шустер live» «за пультами сидять наймані люди, завдання яких - сфальсифікувати громадську свідомість». Зокрема, лідер КПУ звернув увагу на те, що «як тільки заходить мова про Компартію, в студії починається істерика».

 

Крім того, він заявив, що Савік Шустер не має морального права говорити про демократію, тому що під час війни в Афганістані працював на американській стороні.

 

На думку лідера комуністів, Перший національний телеканал є державним ресурсом, який «повинен проводити не чиюсь, а державну лінію».

 

Це не перша заява представників Комуністичної партії проти «Шустер live». Минулого тижня народний депутат-комуніст Євген Царьков попросив прем'єр-міністра Миколу Азарова з'ясувати доцільність співпраці Першого національного та продакшну «Савік Шустер студія» щодо виходу на каналі суспільно-політичного шоу. У депутатському запиті пан Царьков писав, що програма «Шустер live» побудована на протистоянні та розпалюванні ворожнечі в країні.

 

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф розцінив цей запит як спробу цензури та втручання у редакційну політику засобу масової інформації. Так само поставилися до запиту і в Інституті масової інформації, де закликали прем'єр-міністра не порушувати закон, втручаючись у діяльність НТКУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21549
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Otar Dovzhenko
4827 дн. тому
Якщо він постраждалий, хай пише заяву в міліцію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду