Бенкендорф назвав запит комуніста щодо Шустера спробою цензури

11 Лютого 2011
15669
11 Лютого 2011
13:10

Бенкендорф назвав запит комуніста щодо Шустера спробою цензури

15669
Бенкендорф назвав запит комуніста щодо Шустера спробою цензури

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф вважає запит народного депутата Євгена Царькова щодо доцільності співпраці НТКУ і «Савік Шустер студії» спробою цензури та втручання у редакційну політику засобу масової інформації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НТКУ.

 

Пан Бенкендорф нагадав, що не вмотивоване законодавством України втручання у сферу професійної діяльності телерадіоорганізацій не допускається.

 

Він також іще раз наголосив, що «Шустер live» виробляється на замовлення НТКУ та транслюється в ефірі телеканалу Перший національний поза межами державного замовлення.

 

«Наявність листів певної частини телеглядачів, у яких останні скаржаться на "Шустер live", як на це посилається у своєму запиті народний депутат Євген Царьков, висловлюють лише окрему суб'єктивну думку окремих глядачів Першого національного, і тому це не може бути підставою для припинення її створення, оскільки це, у свою чергу, означатиме обмеження права іншої частини глядацької аудиторії на інформацію», - зазначив генеральний директор каналу.

 

Пан Бенкендорф додав, що проект Савіка Шустера виходить у прямому ефірі, і тому НТКУ не має змоги виконувати монтаж перед трансляцією і видаляти некоректні висловлювання та поведінку окремих осіб. А посилання пана Царькова на те, що ведучий «Шустер live» не є громадянином України, на думку Бекендорфа, жодним чином не впливає на якість чи зміст програми.

 

«Вимога про наявність громадянства України як умова участі в тій чи іншій ролі у будь-якій з телевізійних передач, на глибоке переконання НТКУ буде свідомим порушенням статті 26 Конституції України, за якою "іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України"», - сказав він.

 

А от посилання нардепа на те, що «посадова особа Єгор Бенкендорф був продюсером деяких проектів Савелія Шустера», у зв'язку з чим «слід всебічно розглянути питання, чи має право посадова особа, яка була в прямих економічних відносинах з комерційним проектом лобіювати його реалізацію за державні кошти» він вважає таким, що не відповідають дійсності. Оскільки за час роботи на телебаченні йому довелося працювати над різними проектами і з різними журналістами. «У тому числі із Савіком Шустером, який під час нашої роботи на одному телевізійному каналі був звичайним найманим працівником, як і я. Проте факт особистого  знайомства на підґрунті професійної діяльності з певною публічною особою не означає наявність будь-яких спільних комерційних проектів чи лобіювання певних економічних, політичних чи будь-яких інших інтересів такої особи», - переконаний пан Бенкендорф.

 

Нагадаємо, народний депутат (фракція Комуністичної партії) Євген Царьков просить прем'єр-міністра Миколу Азарова з'ясувати доцільність співпраці Першого національного та продакшну «Савік Шустер студія» щодо виходу на каналі суспільно-політичного шоу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15669
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
олегу
4820 дн. тому
Так это же Ваши, регионов, партнеры по каолиции? Что ж вы когда Конституцию вместе меняли не вспомнили про " про все их подвиги с 1917 по 1990 годы.Про массовые расстрелы и про голодных детей,умиравших из-за них без куска хлеба". А?
олег
4822 дн. тому
Опять цензуру хотят ввести на телевидении ? Не выйдет.Слишком долго терпели ее,чтобы опять под коммунистов дудку плясать.Надоели они всем вовсем мире и причем давно.Нужно про них программу сделать,как они людей мучили и показать на ут-1 чтобы молодежь помнила про все их подвиги с 1917 по 1990 годы.Про массовые расстрелы и про голодных детей,умиравших из-за них без куска хлеба.
киев
4822 дн. тому
Как вообще можно просить закрыть самую любимую в народе программу?Ее рейтинг говорит сам за себя.И нет ничего плохого,что она на самоокупаемости.Фактически Щустер за свой счет поднимает рейтинг Украинского телевидения.Чем же это плохо ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду