detector.media
11.02.2011 13:10
Бенкендорф назвав запит комуніста щодо Шустера спробою цензури

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф вважає запит народного депутата Євгена Царькова щодо доцільності співпраці НТКУ і «Савік Шустер студії» спробою цензури та втручання у редакційну політику засобу масової інформації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НТКУ.

 

Пан Бенкендорф нагадав, що не вмотивоване законодавством України втручання у сферу професійної діяльності телерадіоорганізацій не допускається.

 

Він також іще раз наголосив, що «Шустер live» виробляється на замовлення НТКУ та транслюється в ефірі телеканалу Перший національний поза межами державного замовлення.

 

«Наявність листів певної частини телеглядачів, у яких останні скаржаться на "Шустер live", як на це посилається у своєму запиті народний депутат Євген Царьков, висловлюють лише окрему суб'єктивну думку окремих глядачів Першого національного, і тому це не може бути підставою для припинення її створення, оскільки це, у свою чергу, означатиме обмеження права іншої частини глядацької аудиторії на інформацію», - зазначив генеральний директор каналу.

 

Пан Бенкендорф додав, що проект Савіка Шустера виходить у прямому ефірі, і тому НТКУ не має змоги виконувати монтаж перед трансляцією і видаляти некоректні висловлювання та поведінку окремих осіб. А посилання пана Царькова на те, що ведучий «Шустер live» не є громадянином України, на думку Бекендорфа, жодним чином не впливає на якість чи зміст програми.

 

«Вимога про наявність громадянства України як умова участі в тій чи іншій ролі у будь-якій з телевізійних передач, на глибоке переконання НТКУ буде свідомим порушенням статті 26 Конституції України, за якою "іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України"», - сказав він.

 

А от посилання нардепа на те, що «посадова особа Єгор Бенкендорф був продюсером деяких проектів Савелія Шустера», у зв'язку з чим «слід всебічно розглянути питання, чи має право посадова особа, яка була в прямих економічних відносинах з комерційним проектом лобіювати його реалізацію за державні кошти» він вважає таким, що не відповідають дійсності. Оскільки за час роботи на телебаченні йому довелося працювати над різними проектами і з різними журналістами. «У тому числі із Савіком Шустером, який під час нашої роботи на одному телевізійному каналі був звичайним найманим працівником, як і я. Проте факт особистого  знайомства на підґрунті професійної діяльності з певною публічною особою не означає наявність будь-яких спільних комерційних проектів чи лобіювання певних економічних, політичних чи будь-яких інших інтересів такої особи», - переконаний пан Бенкендорф.

 

Нагадаємо, народний депутат (фракція Комуністичної партії) Євген Царьков просить прем'єр-міністра Миколу Азарова з'ясувати доцільність співпраці Першого національного та продакшну «Савік Шустер студія» щодо виходу на каналі суспільно-політичного шоу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY