Ігор Шкіря хоче створити в Дебальцевому міський медіахолдинг

10 Лютого 2011
14937
10 Лютого 2011
11:57

Ігор Шкіря хоче створити в Дебальцевому міський медіахолдинг

14937
Ігор Шкіря хоче створити в Дебальцевому міський медіахолдинг

Народний депутат Ігор Шкіря, власник Першого ділового телеканалу, запропонував створити в Дебальцевому (Донецька область) міський телеканал та інтернет-портал. Цю ідею він висловив на зустрічі з представниками місцевої влади Дебальцевого 8 лютого, повідомляє прес-служба народного депутата.

 

На думку Ігоря Шкірі, у Дебальцевому рівень місцевого медіапростору недостатній - у місті виходить лише одна суспільно-політична газета «Трибуна» і працює один любительський інтернет-портал. Водночас немає ані власного телебачення, ані офіційних веб-сайтів органів влади, ані інтернет-видань. «Тому першочергове наше завдання на найближчий рік - розширити недійний простір Дебальцевого насамперед за рахунок створення власного телеканалу і професійного міського інтернет-порталу», - сказав Ігор Шкіря.

 

За попередньою домовленістю, нові медіапроекти будуть створені на базі редакції газети «Трибуна», засновником якої є міськрада.

 

У коментарі «Телекритиці» Ігор Шкіря зазначив, що кінцева мета проекту - створення загальноміського медіахолдингу, який буде першим подібним проектом у регіоні. «Усі ЗМІ створюють на одній базі (у випадку з Дебальцевим - на базі газети "Трибуна"). При цьому відбувається єдине управління холдингом (не потрібно мати по 4 директора і по 5 його заступників), працює єдиний творчий колектив (наприклад, журналісти, які формують щоденну стрічку новин для інтернет-порталу, узагальнюють напрацьовану інформацію для газети, аналогічно відбувається взаємозаміна на рівні телебачення), не потрібно тримати для кожного виду ЗМІ окремих коректорів і літредакторів, також достатньо одного менеджера з реклами», - розповів він.

 

На запитання ТК, чи йдеться про створення муніципального медіахолдингу, чи інвестором проекту виступить сам Ігор Шкіря, він відповів, що поки зарано говорити про фінансування, оскільки щойно розпочалася робота зі збору й аналізу підготовчої інформації, на підставі якої будуть розроблені бізнес-плани медіаресурсів. «Але вже сьогодні, бачачи зацікавленість місцевої влади Дебальцевого і громадськості міста у власному телеканалі й інтернет-порталі, можна прогнозувати, що це будуть загальноміські проекти. Й інвесторами виступлять усі охочі - і влада в особі міськради, і підприємці міста, і сторонні інвестори», - додав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду