Олену Білозерську знову викликали на допит, повернули техніку

8 Лютого 2011
20995
8 Лютого 2011
15:47

Олену Білозерську знову викликали на допит, повернули техніку

20995
Олену Білозерську знову викликали на допит, повернули техніку

Блогеру і громадській активістці Олені Білозерській повернули техніку, вилучену під час обшуку 12 січня. Після допиту 8 лютого в Печерському РУ ГУ МВС їй повернули комп`ютер, фотоапарат, відеокамеру і нетбук.

 

«Повернулася щойно з допиту у Печерському РУГУ МВС. Ходила вдвох з моїм адвокатом, Сидором Кізіним. Після допиту мені повернули вилучену під час обшуку 12 січня техніку - всю, крім 162 CD і DVD-дисків з інформацією. Кажуть, ще треба час, щоб усі передивитися», - пише Олена Білозерська у своєму блозі.


Також вона зазначила: «Під час допиту, який тривав приблизно півтори години, ставили додаткові питання, пов'язані з подробицями появи матеріалу про підпал офісу ПР на нашому сайті, питали, що мені відомо про інші подібні підпали (а я про них взагалі вперше дізналася від слідчого) і таке інше».

 

За словами Олени Білозерської, техніку повернули лише завдяки «бучі» у ЗМІ і блогосфері.

 

Як повідомляла ТК, обшук у помешканні журналістки провели 12 січня у зв'язку з публікацією на сайті ІА «Поряд з вами», головним редактором якого є пані Білозерська, репортажу та відео про підпал одного з офісів Партії регіонів. 14 січня голова МВС Анатолій Могильов заявив, що на сайті Олени Білозерської написано, як готувати горючу суміш. «Я вам розказую, на сайтах, які вилучили там у неї, - інструкція з виготовлення напалму», - сказав міністр МВС. 19 січня на прес-конференції на тему «Чи бути цензурі в інтернеті?» Олена Білозерська заявила, що міністр казав неправду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20995
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду