Рада відхилила два законопроекти про Нацраду

12 Січня 2011
17321
12 Січня 2011
14:24

Рада відхилила два законопроекти про Нацраду

17321
Рада відхилила два законопроекти про Нацраду

12 січня Верховна Рада відхилила законопроект про внесення змін до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо скасування вікових обмежень для кандидатів на посаду члена ради та уточнення окремих положень). За підтримку законопроекту в першому читанні проголосували тільки 2 народні депутати.

 

Нагадаємо, що цей законопроект № 4454 12 травня 2009 року зареєстрував Віктор Павленко. Він пропонував скасувати вимогу щодо неможливості призначення на посаду члена Нацради особи пенсійного віку, натомість пропонував встановити, що досягнення членом Нацради 65-річного віку є підставою для дострокового припинення його повноважень.

 

У березні 2010 року Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту прийняти законопроект за основу.

 

Також 12 січня Верховна Рада відхилила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо припинення зловживання правом Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення). За нього проголосували 39 народних депутатів.

 

Як писала ТК, його ініціатором є Арсеній Яценюк, який зареєстрував законопроект № 6512 10 червня 2010 року. Депутат пропонував, приміром, заборонити Нацраді здійснювати свої повноваження, зокрема бути стороною в суді чи висловлювати офіційну позицію, якщо у складі Нацради менш ніж шість осіб; а також - встановити кримінальну відповідальність за порушення умов повноважності Нацради та завідомо незаконні рішення судів, що ґрунтуються на позиції Нацради, склад якої не є повноважним.

 

Профільний комітет рекомендував цей законопроект відхилити.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду