Віктор Павленко доопрацював законопроект про внесення змін до закону «Про Нацраду»

14 Липня 2009
17888
14 Липня 2009
15:05

Віктор Павленко доопрацював законопроект про внесення змін до закону «Про Нацраду»

17888
Віктор Павленко доопрацював законопроект про внесення змін до закону «Про Нацраду»

У Верховній Раді перереєстровано законопроект про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (щодо скасування вікових обмежень, передбачених стосовно кандидатів на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, та уточнення окремих положень), запропонований народним депутатом Віктором Павленком (фракція Блоку Юлії Тимошенко).

 

Нагадаємо, положеннями законопроекту скасовується вимога щодо неможливості призначення на посаду члена Національної ради особи, яка на момент призначення досягла встановленого законом пенсійного віку. Проте, відповідно до норм усталеної законодавчої практики, досягнення членом Національної ради 65-річного віку є підставою для дострокового припинення його повноважень.

 

Оскільки Головне науково-експертне управління Верховної Ради запропонувало не вносити змін до Закону України «Про державну службу», розробники законопроекту вирішили унеможливити подальші посилання на цей закон, натомість додати до ст. 7 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» новий абзац, в якому сказано, що перелік вимог до кандидатів на посаду членів Національної ради, передбачених законом «Про Нацраду», є вичерпним. Згідно з першим абзацом, членом Національної ради може бути призначено громадянина України з числа кваліфікованих фахівців у галузі журналістики, юриспруденції, телерадіомовлення, управління, представників науки, культури, мистецтва, які мають вищу освіту, стаж роботи у сфері телерадіомовлення, зокрема наукової або педагогічної, не менше п'яти років, володіють державною мовою та проживають в Україні протягом останніх десяти років.

 

Яна Рощіна, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17888
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду