Комітет свободи слова пропонує не фінансувати з бюджету журнал «Віче» і дати 42,6 млн грн на Euronews

22 Грудня 2010
1190
22 Грудня 2010
10:06

Комітет свободи слова пропонує не фінансувати з бюджету журнал «Віче» і дати 42,6 млн грн на Euronews

1190
Комітет свободи слова пропонує не фінансувати з бюджету журнал «Віче» і дати 42,6 млн грн на Euronews

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації 21 грудня через відсутність кворуму в режимі наради розглянув законопроект «Про Державний бюджет України на 2011 рік» № 7000, внесений Кабміном.

 

Члени комітету вирішили направили лист до парламентського бюджетного комітету з такими пропозиціями:

- виписати окремим рядком видатки на НТКУ та НРКУ;

- не виділяти бюджетні кошти на журнал «Віче»;

- збільшити фінансування на трансляцію програм за держзамовленням;

- закласти фінансування на українську версію Euronews;

- перерозподілити кошти, що виділені на впровадження цифрового мовлення, між Мінтрансом, Національною радою з питань телебачення і радіомовлення і Держкомтелерадіо;

- збільшити фінансування Нацради в частині забезпечення діяльності;

- збільшити фінансування НТКУ на оплату розповсюдження телесигналу у 2011 році і оплати боргу Концерну РРТ за 2007 та 2009 роки;

- у зв'язку з ліквідацією НЕК зменшити кошти на здійснення контролю у сфері захисту суспільної моралі (4 млн 580 тис. грн), а вивільнені кошти переадресувати на програму «Українська книга».

 

«Ми будемо по можливості відстоювати ці пропозиції в сесійному залі, якщо буде для цього можливість»,- сказав голова комітету Андрій Шевченко.

 

Не підтримали депутати прохання про збільшення фінансування «Укрінформу». Крім того, членів комітету зацікавило, чому Держкомтелерадіо практично не запланував на 2011 рік фінансування на виконання заходів з питань європейської інтеграції в інформаційній сфері, в той час коли на 2010 рік на цю статтю було передбачено 1 млн грн.

 

У нараді комітету взяли участь народні депутати Микола Баграєв, Володимир Ландік, Юрій Стець, Андрій Шевченко, представники Мінфіну, Держкомтелерадіо, Нацради, «Укрінформу», НТКУ і НРКУ, «Голосу України» та інші.

 

Проект порівняльної таблиці надходжень, видатків та кредитування державного бюджету в частині фінансування інформаційної сфери, яку розглянули члени Комітету з питань свободи слова та інформації, можна прочитати тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду