detector.media
22.12.2010 10:06
Комітет свободи слова пропонує не фінансувати з бюджету журнал «Віче» і дати 42,6 млн грн на Euronews

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації 21 грудня через відсутність кворуму в режимі наради розглянув законопроект «Про Державний бюджет України на 2011 рік» № 7000, внесений Кабміном.

 

Члени комітету вирішили направили лист до парламентського бюджетного комітету з такими пропозиціями:

- виписати окремим рядком видатки на НТКУ та НРКУ;

- не виділяти бюджетні кошти на журнал «Віче»;

- збільшити фінансування на трансляцію програм за держзамовленням;

- закласти фінансування на українську версію Euronews;

- перерозподілити кошти, що виділені на впровадження цифрового мовлення, між Мінтрансом, Національною радою з питань телебачення і радіомовлення і Держкомтелерадіо;

- збільшити фінансування Нацради в частині забезпечення діяльності;

- збільшити фінансування НТКУ на оплату розповсюдження телесигналу у 2011 році і оплати боргу Концерну РРТ за 2007 та 2009 роки;

- у зв'язку з ліквідацією НЕК зменшити кошти на здійснення контролю у сфері захисту суспільної моралі (4 млн 580 тис. грн), а вивільнені кошти переадресувати на програму «Українська книга».

 

«Ми будемо по можливості відстоювати ці пропозиції в сесійному залі, якщо буде для цього можливість»,- сказав голова комітету Андрій Шевченко.

 

Не підтримали депутати прохання про збільшення фінансування «Укрінформу». Крім того, членів комітету зацікавило, чому Держкомтелерадіо практично не запланував на 2011 рік фінансування на виконання заходів з питань європейської інтеграції в інформаційній сфері, в той час коли на 2010 рік на цю статтю було передбачено 1 млн грн.

 

У нараді комітету взяли участь народні депутати Микола Баграєв, Володимир Ландік, Юрій Стець, Андрій Шевченко, представники Мінфіну, Держкомтелерадіо, Нацради, «Укрінформу», НТКУ і НРКУ, «Голосу України» та інші.

 

Проект порівняльної таблиці надходжень, видатків та кредитування державного бюджету в частині фінансування інформаційної сфери, яку розглянули члени Комітету з питань свободи слова та інформації, можна прочитати тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY