Комітет свободи слова пропонує забрати кошти у журналу «Віче» і віддати НРКУ за трансляції сесій

15 Березня 2012
7909
15 Березня 2012
15:34

Комітет свободи слова пропонує забрати кошти у журналу «Віче» і віддати НРКУ за трансляції сесій

7909
Члени Комітету категорично проти припинення трансляції
Комітет свободи слова пропонує забрати кошти у журналу «Віче» і віддати НРКУ за трансляції сесій

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації не підтримали відмову від прямої трансляції засідань парламенту в ефірі Національної радіокомпанії України. На засіданні 14 березня вони проголосували за відхилення відповідного проекту постанови про внесення змін до постанови Верховної Ради «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України шостого скликання» від 23 листопада 2007 року № 3-YI.

 

Доповідач із цього питання перший заступник голови Комітету Олена Бондаренко зазначила, що у зв'язку з тим, що НРКУ несе фінансові збитки через трансляції пленарних засідань, пропонується внести наступні зміни в п. 4 постанови: «у дні пленарних засідань та проведення "години запитань до уряду" у Верховній Раді України забезпечити трансляцію у вечірній час на Першому загальнонаціональному каналі НРКУ інформаційної радіопрограми "Парламентський день" тривалістю 15 хвилин, виробництво якої покладено на апарат Верховної Ради України та НРКУ; забезпечити трансляцію щотижня, по п'ятницях, у проміжку між 17 та 23 годинами, 45-хвилинних радіопередач, організацію та виробництво яких покладено на апарат Верховної Ради України та НРКУ, за рівної в них участі представників депутатських фракцій з погодженням з головами депутатських фракцій плану-графіка участі народних депутатів України».

 

Категорично проти ухвалення цієї постанови виступив народний депутат Віктор Уколов. Він вважає, що перед виборами це можуть розцінити як наступ на свободу слова.

 

Члени комітету запропонували вишукати кошти на трансляцію в держбюджеті, наприклад, переорієнтувати суму, яка виділена на фінансування журналу «Віче», на НРКУ.

 

У результаті голосування профільний Комітет вирішив внести зміни до держбюджету-2012, якими закласти фінансування трансляції пленарних засідань парламенту.

 

Нагадаємо, генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов уже неодноразово просив парламент не наполягати на повній трансляції його засідань.

 

Комітет свободи слова вже пропонував не фінансувати з бюджету журнал «Віче».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду