В Угорщині посилили державний контроль над ЗМІ, 1500 людей протестують під парламентом

21 Грудня 2010
22943
21 Грудня 2010
13:35

В Угорщині посилили державний контроль над ЗМІ, 1500 людей протестують під парламентом

22943
В Угорщині  посилили державний контроль над ЗМІ, 1500 людей протестують під парламентом

Парламент Угорщини ухвалив закон, який дозволяє державі штрафувати приватні засоби масової інформації за «порушення» у новинах, а також закладає основу для злиття всіх державних ЗМІ в одну структуру. Про це повідомляє Reuters.

 

Понад 1500 протестувальників прийшли напередодні голосування під стіни парламенту. Правозахисні організації вказують на недосконалість формулювань у законі, яка дозволяє довільно його трактувати та створює загрозу утисків преси з боку влади. ОБСЄ заявила, що запроваджені законом обмеження діяльності друкованих та електронних ЗМІ суперечать стандартам організації.

 

Після перемоги на виборах у квітні 2010 року партія Фідес отримала дві третини місць у парламенті та призначила своїх функціонерів на ключові посади у Національній адміністрації з питань медіа та коммунікацій. Закон щодо посилення державного контролю над пресою, прийнятий 256 голосами проти 87, критики уряду вважають останнім кроком узурпації влади цією політичною силою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22943
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду