Нацрада просить канал «2+2» записати в ліцензію реальні обсяги власного продукту і фільмопоказу

30 Липня 2010
14249
30 Липня 2010
09:30

Нацрада просить канал «2+2» записати в ліцензію реальні обсяги власного продукту і фільмопоказу

14249
Нацрада просить канал «2+2» записати в ліцензію реальні обсяги власного продукту і фільмопоказу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 липня попросила ТОВ «Гравіс-Кіно» (канал «Кіно», який став «2+2») записати в програмну концепцію реальні обсяги власного продукту і виокремити фільмопоказ.

 

Розглядаючи результати планової перевірки ТОВ «Гравіс-Кіно», Нацрада виявила, що компанія збільшила частку власних (з 16 до 18 годин на добу), національних (з 20 до 24 годин на добу), розважальних (з 15,5 до 16,5 годин на добу) та дитячих програм (з 1,5 до 2 годин на добу), при цьому були відсутні іноземні програми, яких за ліцензією 4 години на добу.

 

Але член Нацради Оксана Головатенко звернула увагу на те, що за телепрограмою каналу «Кіно» левову частку в його ефірі становить фільмопоказ. «В умовах вашої ліцензії чітко зазначено, що фільмопоказ у вас відсутній. Я дивлюся на вашу програму в телегіді: у вас фактично 20 годин - це фільми», - сказала вона.

 

Юрист-консультант групи «1+1» Ірина Стройко пояснила, що коли «Гравіс-Кіно» переоформлював раніше свої ліцензії, то діяли інші вимоги щодо програмної концепції і в Національної ради досі немає чітких визначень для жанрового розподілу програм. Крім цього, вона зазначила, що до власних програм можна включати цілісні аудіовізуальні продукти (у тому числі фільми). Тобто іноземний фільм, якому передує підводка ведучого каналу - це власний продукт каналу.

 

«Я розумію компанію, яка знаходить лакуни в нормативній базі, але це перетворюється на знущання над здоровим глуздом», - заявив член Нацради Микола Фартушний.

 

Оксана Головатенко попросила компанію принести заяву і переоформити ліцензію, записавши реальні обсяги власного продукту і фільмопоказу.

 

Рішення про результати перевірки Нацрада не змогла прийняти: за те, щоб взяти їх до відома, проголосували тільки двоє з шести.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14249
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду