Ще одна компанія хоче оскаржити «частотну справу». Розгляд по суті перенесли на 25 січня

14 Грудня 2010
20619
14 Грудня 2010
16:52

Ще одна компанія хоче оскаржити «частотну справу». Розгляд по суті перенесли на 25 січня

20619
Ще одна компанія хоче оскаржити «частотну справу». Розгляд по суті перенесли на 25 січня

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України під головуванням судді Сергія Чалого вирішила перенести розгляд «частотної справи» по суті на 25 січня, 15:00. Також судді оголосили, що 18 січня о 15:00 розглянуть клопотання ТРК «Немо» про поновлення строків оскарження і подачу касаційної скарги. Про це суд оголосив на засіданні 14 грудня.

 

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України розглядає касаційні скарги ТРК «Телерадіосвіт» (ТВі), НБМ (5 канал), «Експрес-інформ» (5 канал) і СТБ у справі за позовами ТРК «Служба інформації» (НТН) і ТРК «Кіно-ТВ» (Enter Film) до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо оскарження результатів січневого конкурсу на частоти.

 

Представники сторін розповіли ТК, що вимоги всіх компаній-касаторів відрізняються. Так, ТВі просить скасувати постанову апеляційного суду в частині задоволення позовних вимог. НБМ і «Експрес-інформ» - направити справу на новий розгляд, оскільки, на їхню думку, суд не з'ясував істотні обставини справи. СТБ - скасувати рішення першої та апеляційної інстанцій в частині, що стосується лише двох частот, які виграв у конкурсі СТБ.

 

У суді з'ясувалося, що одна з третіх сторін у справі - ТРК «Немо» з Білої Церкви - щойно подала касацію з порушенням строків оскарження і клопоче про поновлення строків оскарження. У коментарі ТК представник «Немо» Андрій Матвієвський зазначив, що касація була подана 13 грудня, хоча строк завершився ще 30 жовтня. За його словами, компанія дізналася про постанову Київського апеляційного адміністративного суду з повідомлення про розгляд касації, відтак, підготувала свою. «Ми просимо поновити строк оскарження і розглянути нашу скаргу разом з іншими», - сказав пан Матвієвський суду.

 

Зазначимо, що в апеляційному суді ТРК «Немо» також намагалася подати апеляційну скаргу з порушенням строків оскарження і просила про їх поновлення. Але суд їй відмовив.

 

Представники 5-го каналу і ТВі підтримали ТРК «Немо». За словами директора ТВі Миколи Княжицького, ТВі і «Немо» разом перемогли в конкурсі на одну частоту в Білій Церкві. Ця частота - єдина з 33-х, на яку ТВі не встиг отримати ліцензію, оскільки Нацрада мала її видати після узгодження сітки мовлення двох переможців-ліцензіатів.

 

Натомість представники НТН і Enter Film, Нацради, а також компанії «Київтелемонтаж» (канал «Мегаспорт», третя особа) висловилися проти задоволення судом клопотання, тому що касаційна скарга, на їхню думку, спрямована виключно на затягування процесу.

 

Суд вирішуватиме, чи задовольняти клопотання «Немо», 18 січня. А на 25 січня перенесений розгляд справи по суті.

 

Загалом на засіданні Вищого адміністративного суду України були присутні представники 5-го каналу, ТВі, НТН і Enter Film, Нацради, К1, К2, «Мегаспорту», ТРК «Немо». Всього у справі задіяні 19 сторін.

 

Нагадаємо, 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив позовні вимоги групи телеканалів «Інтер», скасувавши рішення Національної ради від 27 січня 2010 року про результати конкурсу на вільні частоти. 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу та визнання нечинними ліцензій 5-го каналу і додатків до ліцензії ТВі (ці компанії - єдині, кому Нацрада встигла виписати нові ліцензії і додатки).

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20619
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду