5 канал транслюватиме «частотну справу» в прямому ефірі (ОНОВЛЕНО)

14 Грудня 2010
12758
14 Грудня 2010
13:17

5 канал транслюватиме «частотну справу» в прямому ефірі (ОНОВЛЕНО)

12758
5 канал транслюватиме «частотну справу» в прямому ефірі (ОНОВЛЕНО)

5 канал вимагає дозволу на трансляцію в прямому ефірі засідання Вищого адміністративного суду України, який розглядатиме касаційні скарги 5-го каналу, ТВі та СТБ на рішення судів попередніх інстанцій відносно скасування результатів січневого конкурсу на частоти та анулювання ліцензій на мовлення. Про це повідомляє прес-служба 5-го каналу.

 

Засідання суду відбудеться 14 грудня 2010 року о 15-й годині за адресою: Київ, вул. Московська, 8, корп. 5. Як повідомляє канал, напередодні, 13 листопада, він у встановленому законодавством порядку подав усі необхідні документи для отримання дозволу на проведення трансляції засідання у прямому ефірі. Наразі остаточного дозволу на проведення трансляції 5 канал не отримав.

 

Оновлення: прес-служба повідомляє, що 5 канал отримав дозвіл і транслюватиме судове засідання в прямому ефірі.

 

У своїй касаційній скарзі до Вищого адміністративного суду України 5 канал просить про повернення справи до суду першої інстанції. Підставою для цього є зміни законодавства про адміністративне судочинство, згідно якого Вищий адміністративний суд України не може досліджувати та встановлювати нові обставини справи: «За наявними доказами суди першої та другої інстанцій не врахували істотних та суттєвих обставин справи.  В якості свідків не викликані члени Національної ради, які безпосередньо брали участь у засіданні, що відбулося 16.12.2009 - 27.01.2010 рр., також не долучені до справи і не досліджені стенограма засідання та її аудіо-версія», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і додатків до ліцензії ТВі.

 

Довідка:

 

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12758
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Веддаарди
4882 дн. тому
А скандал на СТБ с их Х-фактором всё равно больше людей интересует, чем эти игрища.. хоть ТК о нём и не пишет. Так чью позицию, по мнению Телекритики, она отображает, когда пишет на явно заказные темы о канале с полупроцентным рейтингом и ни слова о том, что реально интересно зрителям? Типа надо верить, что журналисты - это сторона общественности?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду