detector.media
14.12.2010 13:17
5 канал транслюватиме «частотну справу» в прямому ефірі (ОНОВЛЕНО)

5 канал вимагає дозволу на трансляцію в прямому ефірі засідання Вищого адміністративного суду України, який розглядатиме касаційні скарги 5-го каналу, ТВі та СТБ на рішення судів попередніх інстанцій відносно скасування результатів січневого конкурсу на частоти та анулювання ліцензій на мовлення. Про це повідомляє прес-служба 5-го каналу.

 

Засідання суду відбудеться 14 грудня 2010 року о 15-й годині за адресою: Київ, вул. Московська, 8, корп. 5. Як повідомляє канал, напередодні, 13 листопада, він у встановленому законодавством порядку подав усі необхідні документи для отримання дозволу на проведення трансляції засідання у прямому ефірі. Наразі остаточного дозволу на проведення трансляції 5 канал не отримав.

 

Оновлення: прес-служба повідомляє, що 5 канал отримав дозвіл і транслюватиме судове засідання в прямому ефірі.

 

У своїй касаційній скарзі до Вищого адміністративного суду України 5 канал просить про повернення справи до суду першої інстанції. Підставою для цього є зміни законодавства про адміністративне судочинство, згідно якого Вищий адміністративний суд України не може досліджувати та встановлювати нові обставини справи: «За наявними доказами суди першої та другої інстанцій не врахували істотних та суттєвих обставин справи.  В якості свідків не викликані члени Національної ради, які безпосередньо брали участь у засіданні, що відбулося 16.12.2009 - 27.01.2010 рр., також не долучені до справи і не досліджені стенограма засідання та її аудіо-версія», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і додатків до ліцензії ТВі.

 

Довідка:

 

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY