Теличенко вважає, що Пукачу необхідно надати матеріали справи не пізніше 21 грудня

8 Листопада 2010
7149
8 Листопада 2010
14:48

Теличенко вважає, що Пукачу необхідно надати матеріали справи не пізніше 21 грудня

7149
Теличенко вважає, що Пукачу необхідно надати матеріали справи не пізніше 21 грудня

Адвокат Мирослави Гонгадзе, вдови Георгія Гонгадзе, Валентина Теличенко стверджує, що наразі розвиток подій у справі залежить в основному від прокуратури, яка повинна вчасно надати обвинуваченому Олексію Пукачу матеріали справи на ознайомлення, а саме не пізніше 21 грудня 2010 року. Так пані Теличенко прокоментувала заяву генпрокурора Віктора Пшонки про те, що справу Гонгадзе на початку 2011 року буде передано до суду, пише «Українська правда».

 

«У разі, якщо обвинувачений Пукач затягуватиме з вивченням матеріалів кримінальної справи, то відповідно до ст. 156 КПК України суддя апеляційного суду може продовжити йому термін тримання під вартою і змінювати запобіжний захід не буде необхідності», - говорить адвокат.

 

Зазначимо, що 9 листопада Печерський райсуд Києва розгляне скаргу Валентини Теличенко на закриття кримінальної справи щодо Олексія Пукача в частині обвинувачення його у зловживанні владою та службовим становищем.

 

За її словами, судове засідання призначено на 14:00.

 

Теличенко наголосила, що обвинувачення Пукачу «схудло» на початку вересня цього року, тоді ж, коли й було винесено постанови про відмову в порушенні кримінальної справи щодо колишнього президента та високопосадовців, які згодом було скасовано.

 

Як писала ТК, Валентина Теличенко оскаржила постанови Генпрокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Леоніда Кучми та Володимира Литвина за відсутністю в їхніх діях складу злочину. Також Теличенко оскаржила аналогічну постанову щодо Леоніда Деркача, Едуарда Фере та Миколи Мельниченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду